Afas integreert 'visual analytics'-tool van Qlik in eigen erp-software

27/07/15 om 15:21 - Bijgewerkt om 15:21

Bron: Datanews

Afas Software gaat de 'visual analytics'-tool van Qlik integreren in zijn cloudgebaseerde erp-oplossing Profit. De miljoeneninvestering van het Nederlandse familiebedrijf past in de strategie om klanten een 'alles in één'-oplossing te kunnen aanbieden.

Afas integreert 'visual analytics'-tool van Qlik in eigen erp-software

© QlikSense

Dankzij de integratie van QlikSense in Profit kunnen meer dan 560.000 AFAS-gebruikers (verdeeld over ongeveer 7.000 klanten) gebruik maken van de Zweedse visual analytics-oplossing in hun ERP-suite.

De eerstvolgende Afas-release, waarbij QlikSense volledig is geïntegreerd, bevat een drag-and-drop interface die ondersteund wordt met visual analytics en met rapportage- en dashboardmogelijkheden. Gebruikers zouden hiermee in staat moeten zijn om historische patronen en verbanden te halen uit hun data.

"We stellen hoge eisen aan onze producten en daarom was zelf een BI-oplossing ontwikkelen geen optie", oppert ceo Bas van der Veldt van Afas Software. "Qlik bleek het disruptieve platform te zijn waar we naar op zoek waren. Waar andere erp-leveranciers een BI-module als betaalde plug-in aanbieden, maken wij het kosteloos beschikbaar voor onze klanten."

De implementatie van de Qlik-oplossing in de erp-software van Afas zou één van de grootste bi-implementaties in de cloud zijn tot op heden. In november moet de nieuwe versie van Profit beschikbaar zijn voor alle klanten van de Nederlandse softwareboer.

Onze partners