Plazapp, pionier in 'AppStore Optimisation'

Plazapp, pionier in 'AppStore Optimisation'

Hoe kan je een app er doen uitspringen in de tsunami die de markt overspoelt, vooral dan in de AppStore van Apple (meer dan 600.000 apps)? Hoe kan je vermijden dat je geesteskind niet onzichtbaar blijft voor potentiële gebruikers? Elementair, mijn beste Watson.


Waals e-gov-gebruik op laag pitje

Waals e-gov-gebruik op laag pitje

Het Waalse it-agentschap AWT heeft zijn ICT Barometer over het jaar 2011 gepubliceerd. Vier grote domeinen werden onder de loep genomen: burgers, gemeenten, bedrijven en de ict-sector zelf. We plukken hier enkele resultaten uit de vele cijfers, die te vinden zijn op de site van het AWT.The Smart Company: behaviour-driven IT

The Smart Company: behaviour-driven IT

Wipus werd opgericht in 2008, maar het is 'The Smart Company' dat misschien een belletje zal doen rinkelen. Deze benaming past alleszins beter bij de koerswijziging die de vennootschap kort na haar oprichting heeft doorgevoerd. De eerste activiteiten van Wipus beperkten zich tot klassieke it-projecten, maar de start-up ontdekte al snel een meerwaarde in het 'personaliseren van it-implementaties'.


Numeri'zik: online radio voor bedrijven

Numeri'zik: online radio voor bedrijven

Er zijn passies die terugkeren als een boemerang. Guillaume Tilleul was van kleins af aan al een fan van all things radio en muziek. Maar voor hij begon met Numeri'zik, maakte hij een omweggetje in it, onder meer bij IBM, waar hij 8 jaar bij als systeembeheerder en als accountmanager aan de slag was.


Knowbel: Semantiek op maat

Knowbel: Semantiek op maat

Knowbel, ontstaan vanuit het Cental (Centre de Traitement Automatique du Language) van de UCL, heeft zijn toetreding tot de markt voor kennismanagement voorbereid door samen met het agentschap Belga een prototype te ontwikkelen "dat biografische informatie kan extraheren en organiseren die gebruikt kan worden in het redactieproces."Laureaten bekend van Belgische Olympiade in de Informatica

Laureaten bekend van Belgische Olympiade in de Informatica

De laureaten van de derde Belgische Olympiade in de Informatica zijn aangeduid. Zij maken kans om deel te nemen aan de internationale Olympiade, die dit jaar in Italië plaatsvindt, van 23 tot 30 september.MIC viert driejarig bestaan met positieve balans

MIC viert driejarig bestaan met positieve balans

Het Microsoft Innovation Center in Bergen, dat begin maart zijn driejarig bestaan viert, kan een positieve balans voorleggen. De operationele doelstellingen die in het begin werden vastgelegd op het vlak van werkgelegenheid, begeleiding van start-ups en opleiding (certificeringen) werden overschreden. Of toch lichtjes, voor sommige ervan. Het MIC schat dat het in totaal 266 banen heeft doen ontstaan, geholpen heeft bij de oprichting van 30 start-ups en 1112 certificeringen heeft uitgereikt.Semetis: 'het internetverkeer objectiveren'

Semetis: 'het internetverkeer objectiveren'

In 2009 besloten twee leden van het oorspronkelijke team van Google België om op eigen benen te gaan staan door voort te bouwen op wat volgens hen een goudader is: online marketing, en meer bepaald natuurlijke referencing en referencing tegen betaling (SEO/SEA).


MIC: winnaars eerste Brusselse 'Boostcamp' bekend

MIC: winnaars eerste Brusselse 'Boostcamp' bekend

Zes maanden na zijn inhuldiging heeft het MIC (Microsoft Innovation Center) in Brussel zopas zijn eerste Boostcamp afgerond en zijn eerste prijzen toegekend.


Modalisa Technology: Real-time BPM

Modalisa Technology: Real-time BPM

Dit jonge bedrijf positioneert zich op het terrein van modelvorming, beheer en procesoptimalisatie. Misschien is dit een allesbehalve origineel profiel, maar dan moet je toch eens goed kijken naar wat de ModaTech-oplossing zo bijzonder maakt.


D-Sight: "a virtual decision room"

D-Sight: "a virtual decision room"

Overspoeld door de vele opties, waarbij de criteria elkaar in tegenstrijdige rangorde verdringen, vinden "besluitvormers" het soms moeilijk om een objectieve synthese te maken en, belangrijker nog, hun keuzes uitdrukkelijk te formuleren en te verantwoorden.


Internet Attitude: start-up dossiers professioneler aanpakken

Internet Attitude: start-up dossiers professioneler aanpakken

Binnen twee jaar zou het Waalse investeringsfonds Internet Attitude goed moeten zijn voor minstens 7 miljoen euro. Bovendien gaat het zich openstellen voor nieuwe partners, ook Nederlandstalige. In de eerste helft van 2012 vinden er voorlopig drie nieuwe participaties plaats.Pfease voorspelt het onvoorziene

Pfease voorspelt het onvoorziene

Pfease positioneert zich op de veelbelovende markt van de voorspellende business intelligence. Het bedrijfje werd opgericht door Séverine Ovyn en Xavier Rouby, beiden doctors aan de UCL, de ene in de wetenschappen, de andere in fysica.


Wat uw metadata u zou moeten vertellen

Wat uw metadata u zou moeten vertellen

De oude baas van Sybase België, Philippe Vaessen, is actief gebleven in de wereld van de business intelligence. In 2010 richtte hij Avati op. In zekere zin een spin-off van Sybase België, want het heeft er een van de erfenissen uit meegenomen, namelijk Xstream Control Center (XCC): een oplossing waarbij het Belgische team zich liet inspireren door de behoeften die ontstonden tijdens lokale projecten (meer bepaald in de bankwereld).


Drie jaar erbij voor het MIC in Bergen

Drie jaar erbij voor het MIC in Bergen

Het eerste Belgische Microsoft Innovation Center ('MIC'), dat in 2008 geopend werd in Bergen, zal de activiteiten naar alle waarschijnlijkheid nog minstens drie jaar verderzetten.