Weinig tablets in Vlaamse scholen

Weinig tablets in Vlaamse scholen

Computers zijn al redelijk ruim aanwezig in de Vlaamse lagere en middelbare scholen. Met andere digitale leermiddelen zoals interactieve schoolborden of tablets loopt het flink wat trager. En vooral het concrete gebruik van deze toestellen valt nog tegen. De laatste tien à vijftien jaar is er ook in het Vlaamse lager en secundair onderwijs een aantal initiatieven genomen om meer ict-hulpmiddelen in de scholen en klassen te krijgen. Parallel met initiatieven om de digitale kloof te dichten, is er de laatste jaren wel een belangrijke verschuiving, zeker vanuit de overheid.


Middleware voor eID vernieuwd

Middleware voor eID vernieuwd

De software die nodig is om een eID-kaartlezer en de eID zelf aan de praat te krijgen, was de eerste jaren niet echt gebruiksvriendelijk en efficiënt.

Nieuwe versie van de eID-middleware

Nieuwe versie van de eID-middleware

Fedict heeft de eID-middleware, de software die zorgt voor de communicatie met de eID-kaart, geüpgraded.


V-ict-OR wil de (overheids)manager aanspreken

V-ict-OR wil de (overheids)manager aanspreken

ICT bij lokale besturen blijft nog in grote mate een zaak van techniek en bits & bytes. Om duidelijk te maken dat ICT ook bij de lokale overheid een zaak van het management is, organiseert V-ict-OR vanaf nu een congres dat zich expliciet op deze doelgroep richt: Manage IT.Google biedt meer transparantie

Google biedt meer transparantie

Google komt geregeld onder vuur te liggen wegens het (vermeend) toegeven aan censuur vanwege overheden. Met de nieuwe tool Transparency report wil Google meer transparantie bieden over dit soort zaken.Privacyvraagtekens bij Mobib-kaart

Privacyvraagtekens bij Mobib-kaart

De liga voor de rechten van de mens vraagt zich af of de Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB de privacy wel zo nauw neemt met de Mobib-vervoerskaart.


Platform voor vrijetijdstips op maat in de steigers

Platform voor vrijetijdstips op maat in de steigers

Op 15 juni 2010 stelden Vlaams minister van Media en Innovatie, Ingrid Lieten, en Vlaams minister van Cultuur, Joke Schauvliege, het project ICIS voor op een studiedag over vrijetijdstips op maat.
Noorwegen wil e-stemmen testen

Voor de komende verkiezingen in 2011 wil de Noorse regering een aantal pilootprojecten rond e-stemmen opzetten.


Uw pensioen beheren met een muisklik

Uw pensioen beheren met een muisklik

Sinds deze week kunnen werknemers en gepensioneerde werknemers via de toepassing MyPension hun pensioendossier opvolgen.E-zines voor Britse verkiezingen op de rooster

Misschien kunnen ook de Belgische politici voor de komende verkiezingen iets leren van een van de belangrijkste usability-goeroe's, Jakop Nielsen.


Corve gaat voor Magda 2.0

Het Magda-platform is aan vernieuwing toe. Die wordt in 2010-2011 stapsgewijs doorgevoerd.