Malaria-app Momala wint eerste Mobile Health Hackathon

Malaria-app Momala wint eerste Mobile Health Hackathon

Afgelopen weekend vond in Brussel de eerste 'hackathon' rond mobile health plaats. Zondagavond leverden 12 teams 12 mooie apps af die het leven van zorgverleners en patiënten kunnen veraangenamen.


Toch elektronische uitwisseling in Nederland

Toch elektronische uitwisseling in Nederland

Het is nu toch mogelijk om medische gegevens elektronisch uit te wisselen. Als de patiënt ten minste daar zijn toestemming voor geeft. De zorgverstrekkers zijn daarvoor eindelijk tot een akkoord gekomen.


Nederland zegt 'neen' tegen EPD

Nederland zegt 'neen' tegen EPD

Nederland heeft vorige week collectief 'neen' gezegd tegen het elektronische patiëntendossier (EPD). Ziekenhuizen, apothekers noch huisartsen waren enthousiast. De politiek had al langer afgehaakt. Tien jaar hebben de discussies over het EPD bij onze noorderburen geduurd. Er waren de basisvragen (wat moet er in, wat mag er niet in, wie moet toegang krijgen en wie niet) en toen kwamen de privacycommissie en de beveiligingscommissie en de klok tikte maar door. Eerst schoot de politiek het plan af. Apothekers en huisartsen besloten op eigen kracht verder te gaan. Maar ze waren met te weinig enthousiastelingen om het systeem doeltreffend en rendabel te maken.