Biografie

Guy Kindermans is redacteur bij Data News.


Data privacy breder bekeken

Data privacy breder bekeken

In welke domeinen privacy nu hoog op de agenda staat illustreerde het 'Computers, Privacy & Data Protection' congres op de Data Privacy Dag.


Belcliv award voor WiFi privacy Master-thesis

Belcliv award voor WiFi privacy Master-thesis

Pieter Robyns, UHasselt, verrichtte zijn onderzoek naar een zwakheid in iOS in het kader van zijn thesis ,'Wireless Network Privacy', en wint de Belcliv ICT security prijs voor beste Master-thesis.


"Herdenk nu je netwerk"

"Herdenk nu je netwerk"

Bedrijven ondergaan een 'digitale transformatie' en dat is hét ogenblik voor een grondig herdenken van hun bedrijfsnetwerken, aldus Verizon.Vertrouwen als hoeksteen van security

Vertrouwen als hoeksteen van security

Security moet meer dan ooit een kwestie van meer samenwerking worden, aldus security events van de Navo en van IDC. En vertrouwen vormt hierbij de hoeksteen


De juiste security op de juiste plaats

De juiste security op de juiste plaats

Als security in bedrijven meer als een proces moet worden aangepakt, is het van belang de juiste security op de juiste plaats te hebben. Het jarige Zion Security geeft daarvan enkele voorbeelden.Intel creëert Internet of Things-platform

Intel creëert Internet of Things-platform

Intel brengt zijn jarenlange ontwikkelingen inzake het Internet of Things samen in een geïntegreerd IoT-platform, inclusief een sterke privacy-technologie.


Uitvinder TV-computerspelletjes overleden

Uitvinder TV-computerspelletjes overleden

Ralph Henry Baer, uitvinder van de TV-spelletjesconsole en het uiterst populaire Simon, overleed op Sinterklaasdag, op 92-jarige leeftijd.


Stijgende lijn eGov-projecten

Stijgende lijn eGov-projecten

De elfde editie van Agoria's 'eGov Awards' was een eclatant succes, met het GIPOD project van Agiv als 'Beste project'-winnaar onder 56 inzendingen.

CERT.BE nog in ongewisse

CERT.BE nog in ongewisse

Het snelle reactieteam van de overheid bij securityproblemen, CERT.BE, blijft nog in het ongewisse in het kader van de nieuwe overheidsstrategie inzake security.IT Match brengt IT'ers en klanten samen

IT Match brengt IT'ers en klanten samen

Met de oprichting van IT Match verscherpt de ACA IT-Solutions groep zijn focus op het samenbrengen van ict-specialisten en klanten.Intel PC- en mobiele processoren onder één dak

Intel PC- en mobiele processoren onder één dak

Intel gaat de ontwikkeling en productie van processoren voor PC's en smartphones samen in een nieuwe groep onderbrengen, aldus de Wall Street Journal.


Coca-Cola en KU Leuven onderzoeken big data

Coca-Cola en KU Leuven onderzoeken big data

Coca-Cola Services heeft aan de KU Leuven, in de onderzoeksgroep LIRIS (Leuven Institute for Research in Information Systems), een leerstoel ge-creëerd die tussen nu en 2017 onderzoek zal uitvoeren naar 'Gaining business value out of Big Data and Predictive Analytics'. De titularissen van de leerstoel worden prof. Dr. Wilfried Lemahieu en prof. Dr. Bart Baesens.


Eerste Ipacso security en privacy awards

Eerste Ipacso security en privacy awards

Security en privacy innovatie in producten, bedrijven en personen werden door het Ipacso consortium voor het eerst gelauwerd.