Nutanix: onzichtbare infrastructuur

Nutanix: onzichtbare infrastructuur

Er zit beweging in het datacenter. Hyperconverged infrastructure is de magische term van het moment. Nutanix gaat daarbij nog een stap verder, met een oplossing die het bedrijf omschrijft als webscale infrastructure.


Welke toepassingen zijn geschikt voor Nutanix?

Welke toepassingen zijn geschikt voor Nutanix?

Nutanix zorgt voor een drastische vereenvoudiging in het datacenter. Dat laat een onderneming toe haar benadering van ICT bij te sturen. Dankzij de webscale infrastructure van Nutanix kan ze onder meer sneller op de behoeften van de business inspelen.


Betere prestaties, lagere kosten

Betere prestaties, lagere kosten

Nutanix biedt voor elke behoefte een passende oplossing door rekenkracht, geheugen en opslag heel precies af te stemmen op de concrete behoeften van een bedrijf. Dat zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar laat ook een belangrijke kostenbesparing toe. Je betaalt in functie van wat je gebruikt.


Webscale infrastructure voor iedereen

Webscale infrastructure voor iedereen

Het principe van webscale infrastructure is afkomstig van internetbedrijven en cloudproviders als Google, Amazon en Facebook. Ze bedachten een nieuwe benadering voor het design en beheer van het datacenter. Met Nutanix komen de voordelen van webscale infrastructure binnen handbereik van ieder bedrijf, op elke schaal en voor iedere workload.


"Eigenlijk verkopen we geldgeneratoren"

"Eigenlijk verkopen we geldgeneratoren"

De webscale infrastructure van Nutanix integreert rekenkracht en opslag in schaalbare clusters. Die zijn op hun beurt gebaseerd op betrouwbare x86 hardware. De ingebouwde virtualisatie maakt de infrastructuur onzichtbaar, waardoor de nadruk vanzelf verschuift naar de applicaties. Bovenal zorgt Nutanix voor een ongeziene kostenbesparing.


Innovatie dankzij open source en open data

Innovatie dankzij open source en open data

Samenwerking leidt tot meer en snellere innovatie. Vandaar de duidelijke trend om broncodes en datasets open te stellen. De combinatie van open source en open data zorgt voor betere ICT-toepassingen.


Onafhankelijke open source specialist

Onafhankelijke open source specialist

Kangaroot is een Belgische onderneming die een serviceaanbod heeft uitgebouwd rond Linux en open source. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerp, de implementatie, het onderhoud en de ondersteuning van ICT-infrastructuur.


Wat brengt de toekomst?

Wat brengt de toekomst?

ICT verandert niet alleen de bedrijfswereld, maar de hele maatschappij. De beschikbaarheid van nieuwe technologieën zorgt voor opportuniteiten op basis van innovatie. Fujitsu helpt bedrijven om die kansen te grijpen met een strategie die steunt op Human Centric Innovation. De toekomst ligt niet bij de technologie alleen. Fujitsu stelt in zijn oplossingen meer dan ooit de mens centraal.


Human Empowerment

Human Empowerment

De relatie tussen mens en innovatie verandert. De ontwikkeling van nieuwe producten en diensten was lange tijd het exclusieve domein van specialisten. Dat is niet langer het geval wanneer human centric ICT toegang verschaft tot gebruiksvriendelijke technologie.


Creative intelligence

Creative intelligence

Data zijn de nieuwe olie. Iedere seconde komen er grote volumes nieuwe data bij. Naar schatting 90% van alle data die vandaag bestaan, zijn pas de voorbije twee jaar gegenereerd. Die data vormen een onschatbare bron aan informatie.


Connected infrastructure

Connected infrastructure

Zo goed als elk voorwerp kan op termijn één of meer sensoren bevatten die data registreren: van auto en fiets, tot verpakking, tandenborstel of pillendoos. Hetzelfde geldt voor wegen, machines in fabrieken, elektriciteitsmeters, enzovoort. Om de data te kunnen verzamelen, analyseren en bewerken, is er echter nood aan een geconnecteerde infrastructuur.


Human centric ICT in de praktijk: Qantas Airlines

Human centric ICT in de praktijk: Qantas Airlines

Alle 35.000 medewerkers van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas Airlines maken gebruik van technologie. Het bedrijf gaf hen inzicht in de milieu-impact van het gebruik van ICT en slaagde er zo in het energieverbruik te verlagen.