Biografie

Stefan Grommen est r├ędacteur de Data News.


De 20 grootste ICT-overnames van 2012

De 20 grootste ICT-overnames van 2012

Ook in een crisisjaar als 2012 werd er in de technologiesector heel wat geld gespendeerd aan het opslokken van andere bedrijven. Toch lagen de betaalde bedragen per deal iets lager. Een terugblik.


Tom Wouters wordt CIO bij SD Worx

Tom Wouters wordt CIO bij SD Worx

Tom Wouters wordt vanaf 1 januari 2013 cio bij HR-dienstenbedrijf SD Worx. Hij wisselt van stoel met Harold Ryckaert die zijn rol van director large enterprises krijgt.Digipass moet hefboom worden voor eID-gebruik

Digipass moet hefboom worden voor eID-gebruik

De Belgische bank Belfius gaat bij zijn online bankingklanten een nieuwe Vasco Digipass uitrollen die ook authenticatie met de eID mogelijk maakt. Dat moet eigenlijk vooral het eID-gebruik voor overheidstoepassingen aanzwengelen.


Prodata scoort nieuw contract bij De Lijn

Prodata scoort nieuw contract bij De Lijn

Het Zaventemse Prodata Systems heeft een raamcontract voor de levering van ict-infrastructuur in de wacht gesleept bij De Lijn. De Prodata-groep won eerder het grootschalige Retibo-contract bij de Vlaamse vervoersmaatschappij.Verkoopt Cisco ook Linksys?

Verkoopt Cisco ook Linksys?

Netwerkreus Cisco zou zakenbank Barclays hebben ingehuurd om een koper te vinden voor consumentenpoot Linksys.


Shell verlengt miljardendeal met T-Systems

Shell verlengt miljardendeal met T-Systems

Het outsourcingcontract van oliegigant Royal Dutch Shell met Deutsche Telekom-dochter T-Systems, destijds goed voor 1 miljard euro, wordt met ruim 5 jaar verlengd.
Belgacom komt met beheerplatform voor m2m-klanten

Belgacom komt met beheerplatform voor m2m-klanten

Telecomreus Belgacom drijft zijn inspanningen op op de machine-to-machine-markt (m2m) met de integratie van een beheerplatform voor klanten die gebruik maken van m2m-communicatiediensten.


Canadese CEO voor CA

Canadese CEO voor CA

Michael P. Gregoire, de voormalige ceo van het door Oracle overgenomen Taleo, vervangt Bill McCracken die op pensioen gaat.


Dropbox neemt Audiogalaxy over

Dropbox neemt Audiogalaxy over

De overname van Audiogalaxy doet de geruchten aanzwellen dat Dropbox zelf een online muziekdienst aan het bouwen is.


John McAfee landt in Miami

John McAfee landt in Miami

Na zijn vlucht uit Belize en zijn mislukte 'landing' in Guatemala is de oprichter van antivirusbedrijf McAfee weer in zijn geboorteland de Verenigde Staten aangekomen.Liberty neemt controle Tripadvisor over

Liberty neemt controle Tripadvisor over

De specialist in online reisrecensies Tripadvisor komt in handen van Liberty Interactive, van John Malone. Die heeft via Liberty Global ook de meerderheid van de aandelen bij Telenet in handen.Mobistar-facturatie voor Windows Phone is een feit

Mobistar-facturatie voor Windows Phone is een feit

Het is voortaan mogelijk om als Mobistar-klant apps op je Windows Phone te betalen via je Mobistar-factuur of je prepaid-kaart. Eerder was al uitgelekt dat de dienst op komst was.


Samsung het populairst, maar Apple verdient het meest

Samsung het populairst, maar Apple verdient het meest

Neem je alle vormen van 'internettoestellen' - pc's, tablets en smartphones - samen, dan steekt Samsung qua verkoopsvolume met kop en schouders boven iedereen uit. Maar Apple weet nog altijd de meeste centen te verdienen.


Cisco: "Het tijdperk van de dozen is voorbij"

Cisco:  "Het tijdperk van de dozen is voorbij"

Precies een jaar na de vorige strategiewijziging keert Cisco-ceo John Chambers weer zijn kar. Software en diensten zijn nu weer het mekka.