Bechtle slokop van Europese it-contracten

Stefan Grommen

12/09/2011 - 09:32

European Investment Bank

European Investment Bank

De grote, beursgenoteerde Duitse it-distributeur Bechtle heeft de voorbije maanden enkele grote Europese contracten weten binnen te halen.

In mei laatstleden won Bechtle een contract bij de Raad van de Europese Unie, goed voor 6 miljoen euro, voor de levering van Windows- en Unix-servers met bijhorende diensten. In februari was er bovendien de grote aanbesteding van de Europese Investeringsbank (EIB) in Luxemburg voor de vernieuwing van de it-infrastructuur. Bechtle won het raamcontract samen met Telindus Luxemburg, alles samen goed voor zowat 30 miljoen euro over 4 jaar (3 + 1 mogelijke uitbreiding van een jaar). "Bechtle levert hardware en software aan de EIB, variërend van Oracle-, HP- en IBM-materiaal tot software, pc's, notebooks en eenvoudige accessoires zoals keyboards", vertelt ons Ruth Wachelder, general manager van Bechtle België. In 2010 scoorde Bechtle nog een vergelijkbare deal bij de Europese Centrale Bank in Frankfurt.

Bij ons is Bechtle nog een relatief kleine speler, maar het account management voor die Europese raamcontracten gebeurt wel vaak vanuit België. Dankzij de grote contracten groeit het Duitse bedrijf als kool. De groep stond in 2010 al voor een omzet van 1,72 miljard euro. Dit jaar zou dat cijfer tegen de 2 miljard moeten aanschurken. In België bedroeg de omzet in 2010 zo'n 12,7 miljoen euro.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: ,

   

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan