Belgische start-ups vragen om beter juridisch kader

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Vijf gekende start-ups uit de deeleconomie slaan de handen in elkaar om samen bij beleidsmakers te kunnen aandringen op een juridisch kader dat ondernemen stimuleert. Dat schrijft De Tijd.

De nieuwe organisatie, het Digital Platforms Initiative (DPI), bestaat voorlopig uit vijf start-ups: Flavr, Menu Next Door, Take East Easy, ListMinut en Deliveroo. Mathieu Gillet van Menu Next Door benadrukt in De Tijd dat de nieuwe organisatie een spreekbuis wil zijn voor de hele sector.

Het DPI wil met één stem aandringen bij beleidsmakers op een juridisch kader dat ondernemen stimuleert in plaats van afremt. Een voorbeeld? De verplichting om een btw-nummer aan te vragen als je iets op zelfstandige basis wil doen.

“Mensen die geïnteresseerd zijn in onze platformen moeten geen btw betalen onder de 25.000 euro omzet, waarom zouden ze dan een heel bureaucratisch proces moeten doorworstelen om een btw-nummer aan te vragen eer ze aan de slag kunnen gaan”, klinkt het in de krant.

De timing voor het initiatief is goed gekozen, want zowel Minister van Digitale Economie Alexander De Croo (Open VLD) als verschillende parlementairen zijn vragende partij voor een modern en flexibel juridisch kader voor nieuwe businessmodellen uit de sharing economy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content