3D-opnamen maken met Full HD camcorder

Naast een nieuwe camcorder die 2D-beelden kan omzetten naar 3D, pakt JVC ook uit met een echte 3D-camcorder.

Naast een nieuwe camcorder die 2D-beelden kan omzetten naar 3D, pakt JVC ook uit met een echte 3D-camcorder.


De Everio GS-TD1 is een Full HD 3D-camcorder die zowel kan filmen als fotograferen in 3D dankzij een nieuwe door JVC ontwikkelde high-speed processor; Die kan tegelijkertijd twee Full HD beelden maken. De camcorder gebruikt twee cameralenzen en twee 3,32 megapixel CMOS sensors, één voor elke lens, om driedimensionale beelden te capteren.


Het 3,5-inch 3D aanraakgevoelig lcd-scherm toont de 3D-beelden zonder dat je een speciale 3D-bril nodig hebt. De Everio GS-TD1 heeft een 5x optische zoom voor 3D en 10x optische zoom voor 2D. JVC’s Biphonic audiotechnologie reproduceert dynamische 3D-geluid. De camcorder heeft 64 GB intern geheugen en een sleuf voor SD/SDXC/SDHC-geheugenkaartjes.


JVC kondigt ook de HD Everio GZ-HM960 aan die een 2D-naar-3D outputfunctie heeft waarmee 2D-opnamen worden omgevormd naar 3D. Ook deze 3D-beelden kan je zonder speciale 3D-bril bekijken op het 3,5-inch 3D lcd-scherm.


De JVC Everio GS-TD1 zal vanaf midden maart verkrijgbaar zijn aan een richtprijs van 1.999 euro. De Everio GZ-HM960 zal eveneens vanaf midden maart 2011 verkrijgbaar zijn aan een richtprijs van 999 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content