4G-router voor buitenshuis overbrugt 25 kilometer

ZyXEL LTE7410 © ZyXEL

De ZyXEL LTE7410 is een outdoor 4G-router bedoeld voor gebruik op afgelegen locaties, zoals festivalterreinen of campings, waar geen vaste lijnen voor breedband aanwezig zijn. Het apparaat kan ook als back-up dienen voor wanneer de vaste internetlijn uitvalt.

De nieuwe ZyZEL LTE7410 4G-router ondersteunt de LTE-frequentiebanden 3/7/20, wat wereldwijd goed is voor 70 procent van de LTE-netwerk-implementaties. Dankzij de hoogvermogen antenne (10 dBi) kan de router over lange afstanden communiceren met gsm-zendmasten. In veldproeven lukte dit zelfs tot op 25 kilometer.

De router kan als netwerkbrug of als router worden gebruikt. Je installeert hem buiten aan een paal of tegen de buitenkant van een gebouwd. De IP67 behuizing is bestand tegen weer en wind. De LTE7410 werkt bij temperaturen van minus 40°C tot plus 60°C en bij een vochtigheidsgraad van 5 tot 95%.

Nadat je een 4G sim-kaart hebt geïnstalleerd, sluit je de router via Gigabit Ethernet aan op een wifi-router, gateway, wifi-toegangspunt of ander netwerkapparaat.

De ZyXEL LTE7410 4G mobiele outdoor-router kost 369 euro. De volledige technische specificaties vind je op de website van Zyxel.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content