Canon spiegelreflex met nieuwe sensor

De Canon EOS 70D spiegelreflexcamera is uitgerust met een nieuw autofocussysteem voor nauwkeuriger en sneller scherpstellen bij het vastleggen van Full HD-video en beelden in de Live View-modus.

De EOS 70D is Canons eerste D-SLR camera met 20,2 megapixel Dual Pixel CMOS AF-sensor. De 70D biedt snelle autofocusprestaties in de Live View-modus en een vloeiende en nauwkeurige focus bij Full HD-video-opnamen.


Dual Pixel CMOS AF-technologie maakt gebruik van CMOS-architectuur waarbij twee fotodioden in elke pixel zijn gemonteerd. Beide fotodioden kunnen afzonderlijk worden uitgelezen voor automatisch scherpstellen, of samen voor het op elk moment vastleggen van beelden met maximale kwaliteit.


De Canon EOS 70D is ook uitgerust met een 19-punts cross-type AF-systeem dat beelden met volledige resolutie vastlegt met tot 7 beelden per seconde en met tot 65 JPEG- of 16 RAW-beelden in een enkele burst. De camera heeft een native ISO-bereik van ISO 100 tot 12800.


De EOS 70D is uitgerust met een 3-inch (7,7 cm) variangle Clear View LCD II-touchscreen met een resolutie van 1.040k dots. De spiegelreflexcamera heeft ook WiFi ingebouwd om hem op afstand te bedienen en beelden met anderen te delen. Met WiFi kan je verbinding maken met de EOS Remote app op een Android of iOS toestel en tal van beeldinstellingen aanpassen, waaronder ISO en belichting, evenals scherpstellen en de ontspanknop bedienen. Ook de Live View-modus kan je op afstand gebruiken en je beelden bekijken.


De Canon EOS 70D meet 139 x 104,3 x 78,5 mm en weegt 755 gram (body inclusief batterij en geheugenkaartje). De digitale spiegelreflexcamera heeft een adviesprijs van 1.199 euro voor de body en 1.349 euro voor de body met 18-55IS STM objectief. De camera is beschikbaar vanaf augustus 2013.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content