Compacte camera’s met verwisselbare lenzen

Sony introduceert een nieuwe serie camera’s die de functionaliteit van een spiegelreflexcamera bieden in een lichtgewicht en compact toestel.

Sony introduceert een nieuwe serie camera’s die de functionaliteit van een spiegelreflexcamera bieden in een lichtgewicht en compact toestel.

De Sony NEX-5 en NEX-3 zijn compacte camera’s met een nieuwe ‘spiegelloze’ constructie. Sony gaat hiermee de concurrentie aan met het Micro Four Thirds systeem. De NEX-5 heeft een lichtgewicht magnesium behuizing (110,8 x 58,8 x 38,2 mm) die op het dunste punt slechts 24,2 millimeter dik is. De NEX-3 heeft een kunststof behuizing en is iets minder compact (117,2 x 62,6 x 33,4 mm) met een minimum dikte van 25,4 mm.

De NEX-5 en NEX-3 gebruiken de nieuwe Exmor APS HD CMOS sensor met een resolutie van 14,2 megapixel. Voor de bediening beschikken ze over een draaiknop en twee bedieningsknoppen. Bij gebruik van de E Mount-lens kan je met de draaiknop diepte of focusveranderingen vooraf live zien op het lcd-scherm van 3 inch (7,5 cm) met XtraFine TruBlack-technologie. Het lcd-scherm is kantelbaar naar boven en beneden voor een beter zicht in elke opnamesituatie.

De camera’s kunnen uitgerust worden met diverse verwisselbare lenzen. Met de platte E 16 mm F/2.8 lens past de camera in een jaszak. Sony voorziet ook accessoires als de VCL-ECU1 Ultra Wide Converter en VCL-ECF1 Fisheye Converter. Verder is er de E 18-55mm F/3.5-5.6 zoomlens met beeldstabilisator. Vanaf september is ook de 18-200mm F/3.5-6.3 zoomlens met beeldstabilisator beschikbaar. Met de optionele LA-EA1 adapter ontsluit je ook de Alpha lenzenfamilie.

De NEX-5 en NEX-3 zijn de eerste Alpha camera’s met HD video-opnamefunctionaliteit. De NEX-5 kan opnemen in het 1080i HD videoformaat, terwijl de NEX-3 opnames maakt in 1280 x 720p formaat. Buiten de behuizing en de afmetingen lijkt dit het enige verschil in specificaties tussen beide camera’s. Op beide camera’s kan je de optionele compacte ECM-SST1 stereomicrofoon aansluiten.

De Sony NEX-5 heeft een adviesprijs vanaf 600 euro. De NEX-3 heeft een adviesprijs vanaf 500 euro. De camera’s zijn beschikbaar vanaf de zomer 2010.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content