Deze draagbare scanpen werkt draadloos

27/10/15 om 09:06 - Bijgewerkt om 09:04

Bron: Datanews

De IRISPen Air 7 is de eerste draadloze versie van de mobiele scanpen van het Belgische bedrijf I.R.I.S.. De nieuwe IRISPen werkt als een digitale markeerstift: wrijf over een stuk tekst en het wordt omgezet in digitale gegevens.

Deze draagbare scanpen werkt draadloos

Irispen Air 7 © I.R.I.S.

I.R.I.S. is inmiddels een dochterbedrijf van Canon, maar onderzoek en ontwikkeling van de producten gebeuren nog steeds in Louvain-La-Neuve.

In 2001 testten we al de tweede versie van de draagbare scanpen van I.R.I.S. en concludeerden toen dat het product "tot onze verrassing perfect werkt". Grootste nieuwigheid bij die tweede versie was behalve een betere optische lens ook een usb- in plaats van een seriële aansluiting die de eerste versie nog had.

Veertien jaar later heeft de IRISPen Air 7 geen kabel meer, maar een draadloze Bluetooth-verbinding. De IRISPen Air 7 is dan ook de eerste draadloze scanpen van I.R.I.S, mét mobiele ondersteuning voor iOS en Android via een gratis IRISPen app. Daarnaast blijft de pen ook compatibel met MacOS X en Windows. In programma's zoals Microsoft Word werkt de pen als een toetsenbord-emulator, zodat je direct tekst kunt inscannen in de meeste applicaties.

Het is verder de eerste IRISPen die ocr kan uitvoeren op het apparaat zelf. Je hebt dus geen computer of mobieltje nodig om tekst in digitale gegevens om te zetten. Het kan gescande tekst zelf luidop voorlezen. De pen herkent direct 55 verschillende talen. In totaal worden 137 talen herkend, waarvan dus een gedeelte via aparte ocr-software op pc of Mac.

De IRISPen Air 7 kost 149 euro. Er is ook een IRISPen Executive 7 met usb-kabel die 129 kost euro.

Bron: www.diskidee.be

Onze partners