Draadloos toegangspunt met zelf-configurerende cluster

08/04/16 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:42

Bron: Datanews

D-Link introduceert een wifi-toegangspunt met ondersteuning voor AC-snelheden tot 1200 Mbit/s gecombineerd. Acht Wireless AC1200 Dual-Band Unified Access Point (DWL-6610AP) kunnen zichzelf automatisch in een cluster configureren.

Draadloos toegangspunt met zelf-configurerende cluster

D-Link DWL-6610AP © D-Link

Met het nieuwe Wireless AC1200 Dual-Band Unified Access Point (DWL-6610AP) van netwerkspecialist D-Link kunnen bedrijven eenvoudig een zelf-configurerende wifi-cluster van maximaal acht toegangspunten creëren. Zodra de eerste Acces Point is ingesteld, wordt dezelfde configuratie toegepast op alle toegangspunten. Dat is ideaal voor kleinere bedrijven die niet over een uitgebreid netwerkbeheer beschikken.

Combineer je de DWL-6610AP met een D-Link Wireless Controller of Unified Switch dan kan ook een groter draadloos netwerk van zes tot 1.024 ap's gevormd worden, dat centraal kan worden beheerd, maar ook zichzelf automatisch kan optimaliseren en helen.

De DWL-6610AP zit in een kleine, onopvallende behuizing die aan de wand of het plafond kan worden gemonteerd. Daarbij wordt Power over Ethernet (PoE) ondersteund. Het ap heeft overigens twee Gigabit Ethernet lan-poorten.

Het D-Link Wireless AC1200 Dual-Band Unified Access Point heeft tweemaal twee gelijktijdig actieve interne omnidirectionele antennes die ook "beamforming" ondersteunen waarmee ze zich actief richten op verbonden client-systemen voor een grotere dekking.

De maximale doorvoersnelheid in de Wireless-AC frequentieband is 1167 Mbit/s. In de Wireless-N frequentieband is dit 300 Mbit/s.

De D-Link DWL-6610AP kost 240,79 euro.

Bron: www.diskidee.be

Onze partners