Geen zwarte balken meer

Met de nieuwe LG breedbeeld lcd-monitor kijk je in Full HD met een 16:9-ratio. Door de snelle reactietijd en de grote kijkhoek is de monitor erg geschikt voor multimediatoepassingen.

Met de nieuwe LG breedbeeld lcd-monitor kijk je in Full HD met een 16:9-ratio. Door de snelle reactietijd en de grote kijkhoek is de monitor erg geschikt voor multimediatoepassingen.

De nieuwe lcd-monitor van LG, de W2261V, is een 21,5-inch 1080p Full HD. Bijzonder aan deze monitor is dat hij een 16:9-ratio heeft, in tegenstelling tot de meeste breedbeeldschermen met een 16:10-verhouding. Hierdoor behoren zwarte balken aan de boven- en onderkant van het scherm voorgoed tot het verleden. LG stopte de de W2261V in een elegante glanzende zwarte lijst met subtiele ronde hoeken. De aan/uitknop onderaan het scherm heeft de vorm van een dauwdruppel. De monitor biedt drie poorten om analoge en digitale signalen weer te geven. Naast D-Sub- en DVI-ingangen kan je ook HD-apparatuur aansluiten via de HDMI-ingang. De W2261V heeft een full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels en kan Blu-ray-films en games in de hoogst mogelijke kwaliteit weergeven. De reactietijd bedraagt 2 ms en de Dynamic Fine Contrast Ratio 20.000:1. De monitor heeft een kijkhoek van 170 graden en je kan het lcd-scherm ook kantelen. LG voorzag de W2261V van gebruiksvriendelijke multimedia-features. Zo zorgt de ‘4:3 in Wide’-functie met een druk op de knop voor een automatische beeldaanpassing van 16:9 breedbeeld naar 4:3 standaard. ‘EZ Zooming’ maakt het mogelijk om snel te switchen tussen resoluties, wat resulteert in grotere pictogrammen en tekst. De LG W2261V is vanaf 9 februari 2009 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 219 euro.

Pieter Van den Akkerveken Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content