Lichte Nikon d-slr met veel mogelijkheden

Nikon introduceert met de D3300 een 24,2 megapixel digitale spiegelreflexcamera die klein en licht genoeg is om overal mee te nemen.

Nikons D3300 weegt 460 gram (zonder lens, maar met batterij) en meet 124 x 98 x 75.5 mm. Voor een ‘single-lens’ digitale spiegelreflexcamera of d-slr is hij dus zeer licht en compact. Ook de bediening is volgens Nikon erg eenvoudig, met duidelijke en stapsgewijze toelichtingen voor de verschillende functies.


Via de nieuwe “i”-knop krijg je snel toegang tot de belangrijkste camerafuncties. Als je de “guide mode” inschakelt, helpt de camera je bij het maken van foto’s met duidelijke instructies die op de monitor worden getoond.


De D3300 is uitgerust met Nikons nieuwe, krachtige EXPEED 4-beeldprocessor, die snelle continu-opnamesnelheden van maximaal 5 beelden per seconde mogelijk maakt. De CMOS-beeldsensor biedt een resolutie van 24,2 megapixels. De camera heeft een groter ISO-bereik tot ISO 12.800. De D3300 is compatibel met alle NIKKOR-objectieven en Nikon systeemaccessoires.


De D3300 heeft een brede en heldere optische zoeker met 0,85x vergroting en 95% “frame coverage”. Je kunt via de “special effects mode” dertien verschillende visuele effecten toevoegen aan foto’s en video’s. Via de D-Movie functie kun je 60 fps Full HD videobeelden opnemen.


Beelden kun je direct na het opnemen draadloos delen met andere slimme apparaten met behulp van de afzonderlijk verkrijgbare WU-1a Mobile Adapter.


Nikon levert de camera standaard met het eveneens nieuwe AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II objectief, een lichtere en compactere uitvoering van een van Nikon’s populairste objectieven.


Inclusief AF-S DX 18-55mm objectief kost de Nikon D3300 629 euro. Het lichte objectief is ook apart verkrijgbaar voor 219 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content