Luxueuze universele afstandsbediening

Om te vermijden dat je voor elk home enterainmenttoestel in je woonkamer naar een aparte afstandsbediening moet grijpen, kun je ook opteren voor een universele afstandsbediening. Wij bekeken het nieuwe topmodel van Logitech.

Om te vermijden dat je voor elk home enterainmenttoestel in je woonkamer naar een aparte afstandsbediening moet grijpen, kun je ook opteren voor een universele afstandsbediening. Wij bekeken het nieuwe topmodel van Logitech.

Een universele afstandsbediening of UAB leert de functies van andere afstandsbedieningen (AB) en kan dan zelf al die toestellen bedienen zonder dat je de originele AB nog nodig hebt. Zoiets is dus een erg leuk idee. Helaas zijn veel UAB’s op de markt erg ingewikkeld in het gebruik en vereisen ze veel tijd van jou als gebruiker om elke toets van je originele AB’s in te programmeren. Logitech verzon met zijn Harmony-reeks van UAB’s een heel andere methode.

Luxe Logitech gebruikt je pc om je Harmony UAB mee te configureren. Elke Harmony UAB heeft een usb-aansluiting waarmee hij op je pc aangesloten kan worden. Dan levert Logitech je de Harmony Remote Software om je Harmony UAB mee te configureren. Logitech hanteert daarvoor een wat aparte methode. Ze slaan alle configuraties op in hun eigen servers, dus niet lokaal op jouw pc. Daardoor blijft jouw UAB-configuratie behouden ook als je pc zou crashen, of als je de Harmony UAB op een andere pc of notebook zou aansluiten. Maar zonder internetaansluiting kun je deze UAB dus niet configureren. Er zijn mensen die een AB liever met slechts één hand bedienen en dat gaat met deze Harmony 1100eu echt niet. Het volume veranderen en van kanaal wisselen gaat nog net met alleen de rechterhand, maar al de rest vereist twee handen of het neerleggen van de UAB zodat je je hand vrij hebt. De UAB ziet er prachtig uit en ook het design van wat je op het lcd-kleurenscherm ziet is schitterend. Het hele toestel straalt luxe uit en voor de gevraagde prijs van bijna 500 euro mag dat ook wel.

Configuratie De configuratiesoftware is erg gebruiksvriendelijk en maakt wat ingewikkeld had kunnen zijn tot een fluitje van een cent. Van activiteiten kun je ook zelf configureren wat elke toets op je UAB moet doen. De configuratiesoftware stelt een schema samen voor een activiteit op basis van de toestellen die erin zitten, maar je kunt daar dus van afwijken. Het is overigens niet altijd perfect. Wij stelden nogal eens vast, dat activiteiten met spelers steevast de toetsen voor naar volgend of vorig hoofstuk springen niet gedefinieerd hadden terwijl het toestel zelf ze wel geconfigureerd had. Zoiets is echter snel op te lossen via de configuratiesoftware. In de activiteit even klikken op ‘Knoppen aanpassen’ en dan de toetsinstellingen bijwerken. Makkelijk!

Conclusie De Logitech Harmony 1100eu is een prachtig apparaat, maar wel peperduur. Je krijgt exact dezelfde functionaliteit in de veel goedkopere Harmony One (120 euro) die makkelijker in de hand ligt en meer harde toetsen heeft voor de meestgebruikte functies. Als je per se een statussymbool wil hebben en bereid bent er zo’n 500 euro voor te betalen, kom je aan je trekken met deze Harmony 1100eu. Deze tester had er dat in elk geval niet voor over en koos de Harmony One.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content