Muis en toetsenbord voor betere spelervaring

Microsoft biedt in het SideWinder gamma accessoires om de gamer een zo comfortabel mogelijke spelervaring te geven. Het introduceerde in deze reeks onlangs een muis en toetsenbord die specifiek gericht zijn op het spelen van games.

Microsoft biedt in het SideWinder gamma accessoires om de gamer een zo comfortabel mogelijke spelervaring te geven. Het introduceerde in deze reeks onlangs een muis en toetsenbord die specifiek gericht zijn op het spelen van games.

Het SideWinder gamma van Microsoft kent al een hele geschiedenis. Naast de joysticks en gamepads produceert Microsoft ook toetsenborden en muizen in deze hardwareserie. Het uitzicht van de nieuwste telgen, de SideWinder X5 Mouse en SideWinder X6 Keyboard, verraden dat ze zijn ontworpen voor het spelen van games.

SideWinder X5 Mouse De SideWinder X5 muis ziet er modern uit, maar oogt ook zeer apart. Daar waar fabrikanten van muizen tegenwoordig kiezen voor zoveel mogelijk afgeronde hoeken, kiest Microsoft juist voor een hoekige vormgeving. De muis is uitgevoerd in een matte, zwarte afwerking in combinatie met een opvallende, glossy, zwarte lijn in het midden en dito zijknoppen. De X5 Mouse is een geavanceerde 2000 dpi lasermuis en heeft naast de standaard muisknoppen een rubberen scrollwieltje waarachter zich drie knoppen bevinden. Hiermee kan je onmiddellijk de gevoeligheid van de muis aanpassen van laag (400 dpi) naar medium (800 dpi) tot hoog (2000 dpi). Dit zijn de standaardwaarden, maar deze zijn volledig aanpasbaar via de meegeleverde software. Wanneer we de muis op het hoogste niveau zetten, merken we onmiddellijk dat deze muis preciezer reageert dan een doorsnee muis. En dat heeft zijn voordelen tijdens het spelen van bepaalde games, maar werkt ook lekker vlot tijdens andere bezigheden op je pc. Toegang tot de spelfuncties in Vista krijgen we door een druk op de spelknop. De muis beschikt ook nog over twee verticale zijknoppen waaraan je acties kunt koppelen.

SideWinder X6 Keyboard Wanneer je een eerste blik werpt op het SideWinder X6 toetsenbord, merk je al dat dit geen doorsnee toetsenbord is. Het numerieke gedeelte kan je naar keuze links of rechts plaatsen. Het hele toetsenbord kan je bovendien in een rode/oranje gloed zetten dankzij de tweekleurige verlichting. Opvallend aanwezig zijn de twee grote draaiknoppen waarmee je de toetsenbordverlichting en het volume kan regelen. Je kan eenvoudig wisselen tussen de normale, standaardmodus naar één van de twee gamemodi via een simpele druk op de knop. Dankzij macro-knoppen kan je tot maximaal 90 macro’s toewijzen. Met de knop ‘Cruise Control’ kan je een actie uitvoeren, zoals lopen, zonder dat je een knop ingedrukt hoeft te houden. Macro’s opnemen van een reeks willekeurige toetsaanslagen kan je doen tijdens het gamen. Er is een knop die toegang geeft tot de Games Explorer van Windows Vista. De verlichting maakt het gemakkelijker om toetsen te herkennen in de gamemodus: de standaardtoetsen zijn dan rood en de macro-toetsen oranje. Erg handig.

Conclusie De Microsoft SideWinder muis X5 en het SideWinder X6 toetsenbord bieden de gamer een ultieme spelervaring, maar zowel de muis als het toetsenbord zijn ook zeer geschikt voor dagelijks gebruik. De interessante prijzen van deze toestellen maken het plaatje compleet.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content