Pc-gaming met de eenvoud van een console

Dell Alienware Steam Machine © Dell

Dell introduceert de eerste Steam Machine pc-spelconsoles onder zijn Alienware merknaam. De vier modellen bieden het gemak van een game-console en de vrijheid van een pc.

Dell’s Alienware Steam Machine is een spelconsole-achtige pc die het Linux-gebaseerde SteamOS van Valve draait, bekend voor zijn online verdeelplatform voor pc-games Steam. Het volledige gamma bestaat uit vier consoles met Intel Core i3 cpu en 4 GB ram, Intel Core i3 processor en 8 GB geheugen, Intel Core i5 cpu en Intel Core i7-processor.

De console is vrij klein: ze meet slechts 200 x 200 x 55 mm en weegt 1,81 kg. De console heeft twee usb 2.0-poorten, evenveel usb 3.0-aansluitingen, een volwaardige hdmi 1.4a-uitgang, een hdmi-ingang, een optische audio-uitgang (Toslink) en een Gigabit Ethernet-poort. Via een luikje aan de onderzijde is er ook nog een interne chassisaansluiting in usb 2.0-vorm. Verder is een Intel Dual Band wifi-kaart aanwezig met Wireless-AC en Bluetooth 4.0 ondersteuning.

Bij het opstarten heb je direct toegang tot Valve’s Steam game-bibliotheek en gamer communities. De bibliotheek bevat ruim vijftienhonderd SteamOS-games en koppelt de console aan de honderd miljoen Steam-gebruikers. De toegang tot de Steam-bibliotheek is gratis en bevat naast betalende ook enkele gratis games. Het Steam-ecosysteem ondersteunt verschillende platformen en zowel oudere als toekomstige games. Die zijn allemaal bruikbaar via de console.

De Alienware Steam Machine wordt gebundeld met gratis content, waaronder de volledige versies van PAYDAY 2 2015 Game of the Year-editie, Screencheat en Robot Roller-Derby Disco Dodgeball. Ook is de Steam Machine inclusief het gratis spel War Thunder met speciale in-game items; plus een M18 Back Cat Tank en XP-38G Lighting-vliegtuig.

Via de optie Gezinsinstellingen kun je aparte accounts voor jouw kinderen maken met aangepaste instellingen voor ouderlijk toezicht.

Alle modellen worden geleverd met één Steam Gamepad. Je kunt maximaal vier van die gamepads op de console aansluiten. Het gamepad heeft twee touchpads, haptische feedback in HD, tweefasige trigers, backgrip-knoppen en is ook geschikt voor het spelen van strategiespellen waarvoor je normaliter een muis en toetsenbord nodig hebt.

Het basismodel (599 euro) heeft een Intel Core 3-processor, 4 GB DDR3-sdram, Nvidia GTX grafische kaart met 2 GB GDDR5-vram die dezelfde prestaties biedt als een GeForce GTX 8600M en een harde schijf van 500 GB. Het Core i3-model met 8 GB DDR3L-geheugen heeft een 1 TB hdd (669 euro). Het model met Intel Core i5-processor en 8 GB ram kost 779 euro. De Intel Core i7-versie met 8 GB ram kost 939 euro en heeft 2 TB harde schijfcapaciteit.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content