Piepkleine flashdrive met twee USB-poorten

Kingston DataTraveler MicroDuo 3.0 © Kingston

De nieuwe usb 3.0-versie van Kingstons DataTraveler microDuo heeft twee usb-poorten: een die past in een computer of latop en een microversie die past in een smartphone of tablet met Google Android.

Geheugenspecialist Kingston Digital Europe lanceerde in maart de DataTraveler microDuo geheugenstick, een flashdrive op postzegelformaat waarmee je de opslagruimte van een Android-smartphone of -tablet zonder microsd-geheugenkaartsleuf toch kunt uitbreiden via de micro-usb poort. Daarnaast heeft deze flashdrive een gewone usb-aansluiting, zodat ze ook past op computers, laptops of tablets.

Nu volgt de snellere usb 3.0-versie, die voor het overige op dezelfde manier functioneert. De Kingston DataTraveler microDuo 3.0 is compatibel met USB On-The-Go (OTG)-apparaten en maakt het mogelijk snel en eenvoudig bestanden over te zetten tussen laptops of desktops en smartphones of tablets.

USB OTG is een standaard waardoor mobiele apparaten de gegevens op externe geheugens kunnen lezen. De meeste recente smartphones en tablets ondersteunen het, soms met behulp van extra apps die je kunt downloaden van Google Play.

Op de website van Kingston vind je een overzicht van alle compatibele tablets en smartphones. Die lijst is overigens niet helemaal volledig. Zo staat de Google Nexus 5 er niet op, terwijl die toch een OTG-poort heeft, die weliswaar pas bruikbaar wordt na de installatie van een extra app. Bij de op de lijst vermelde apparaten werkt OTG zonder dat je extra apps hoeft te installeren.

De Kingston DataTraveler microDuo 3.0 leest gegevens aan maximaal 70 MB/s en schrijft ze aan maximaal 15 MB/s voor de 32 GB en 64 GB uitvoeringen. De goedkopere 16 GB versie is trager: ze leest aan 7 MB/s en schrijft aan 10 MB/s.

Kingston geeft vijf jaar garantie op de DataTraveler microDuo geheugensticks. De 16 GB versie kost 13,20 euro, voor de 32 GB uitvoering betaal je 16,08 euro en voor de 64 GB versie tel jet 32,76 euro neer. De usb 2.0 versie kosten momenteel evenveel, maar worden stelselmatig vervangen door de usb 3.0 varianten die je immers ook op tragere usb 2.0 poorten kunt gebruiken.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content