Sd-geheugenkaart benadert snelheid van ssd

11/01/16 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:38

Bron: Datanews

De nieuwe SDHC/SDXC UHS-II Klasse 3 geheugenkaarten van Transcend bieden een maximale lees- en schrijfsnelheid die deze van een ssd van een oudere generatie benadert. De sd-kaartjes zijn bovendien waterdicht en bestand tegen extreme temperaturen.

Sd-geheugenkaart benadert snelheid van ssd

Transcend R285-W180 SD UHS II © Transcend

De SDHC/SDXC UHS-II Klasse 3 geheugenkaarten die Transcend lanceert, gebruiken mlc nand flash met ingebouwde Error Correcting Code (ecc), hetzelfde type flashgeheugen als in de meeste ssd's wordt gebruikt. Ze zijn even snel als solid-state disks van een vorige generatie.

Ze volgen de nieuwe UHS-II standaard, in combinatie met UHS snelheidindex 3. De maximale lees- en schrijfsnelheden tot 285 MB/s en 180 MB/s zijn snel genoeg voor 4K Ultra HD-video, 3D-video, raw-fotografie en snelle opeenvolgende foto-opnames. De nieuwe kaartjes zijn achterwaarts compatibel met UHS-I en conventionele sd bus-standaarden.

Deze geheugenkaartjes blijven werken bij extreme temperaturen van -25°C tot +85°C. Ze zijn verder waterdicht volgens JIS IPX7, antistatisch volgens EMC IEC61000-4-2, schok- en X-ray bestendig volgens ISO7816-1.

De Transcend SDHC/SDXC UHS-II Klasse 3 geheugenkaarten zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 32 GB (TS32GSD2U3, 58 euro) en 64 GB (TS32GSD2U3, 92 euro). Een gratis download van Transcend's RecoveRx is in de prijs inbegrepen. Met deze software kun je gewiste bestanden opsporen en herstellen. Transcend geeft levenslang garantie op de kaartjes.

Bron: www.diskidee.be

Onze partners