Seagate brengt snelle harde schijven voor Xbox en Playstation

21/09/15 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:56

Bron: Datanews

Seagate introduceert harde schijven die geoptimaliseerd zijn voor Xbox- en Playstation-spelconsoles. Je breidt er de opslagcapaciteit van je console mee uit, zodat de steeds grotere games erop blijven passen.

Seagate brengt snelle harde schijven voor Xbox en Playstation

Seagate Game Drive voor Xbox © Seagate

Omdat games steeds meer ruimte in beslag nemen op een spelconsole - gemiddeld al 35 tot 50 gigabyte -, lanceert Seagate twee harde schijven voor de Microsoft Xbox- en Sony Playstation 3 en 4-spelconsoles.

De Seagate Drive voor Xbox is een externe hdd met een capaciteit van 2 TB en een snelle usb 3.0-interface. Op het kastje is het Xbox-logo in reliëf verwerkt. De schijf krijgt stroom via usb 3.0. De Xbox detecteert en configureert deze compacte schijf automatisch. Je kunt de drive gewoon loskoppelen en al je games en verwezenlijkingen meenemen naar vrienden.

De Seagate Game Drive voor PlayStation 3 en 4 is een interne schijf met een capaciteit van 1 TB. Het is een hybride harde schijf of sshd die dankzij de geïntegreerde solid-state cache tot vijf keer sneller werkt dan een traditionele harde schijf met een omwentelsnelheid van 7200 tpm. Voor de upgrade is geen andere software nodig. Na een upgrade blijft de garantie op de console geldig.

De Seagate Game Drive voor Xbox kost 129 euro. De Seagate Game Drive voor Playstation heeft een adviesprijs van 109 euro.

Bron: www.diskidee.be

Onze partners