Serie ssd’s met lange levensduur

Crucial MX300 © Crucial

Crucial, het storage-merk van chipfabrikant Micron Technology, introduceert de MX300-serie solid state drives die een lange ‘endurance rating’ hebben. Deze ssd’s met lange levensduur zijn verkrijgbaar in capaciteiten tot 1 TB.

De nieuwe 2,5-inch sata-3 MX300 ssd-serie van Crucial heeft een ‘endurance rating’ of opgegeven levensduur van 220 TB ‘total bytes written’ dankzij het gebruik van Micron 3D TLC NAND flashgeheugenchips, die dezelfde technologie gebruiken als in Samsung’s 850 EVO en PRO ssd’s die we in het verleden testten. Micron is pas het tweede bedrijf na Samsung dat 3D TLC NAND ssd’s op de markt brengt.

De 220 TBW rating geeft het totaal geschreven bytes aan voor een ssd mogelijk mankementen begint te vertonen. Een ssd met een TBW rating zal mogelijk de geest geven na de opgegeven hoeveelheid geschreven bytes of na de garantieperiode, afhankelijk van wat eerst voorbij is. Crucial geeft drie jaar garantie op de MX300 ssd’s.

De Crucial MX300 haalt leessnelheden tot 530 MB/s en schrijfsnelheden tot 510 MB/s. Deze drives verbruiken gemiddeld slechts 0,075 watt stroom. AES-256 hardware-encryptie is ingebouwd.

Dankzij RAIN-technologie worden gegevens netjes verdeeld over de verschillende geheugencellen, wat zorgt voor een langere levensduur. Data Defense controleert dat gegevens niet gecorrumpeerd worden. En dankzij Adaptive Thermal Protection blijft de ssd koel.

De 2,5-inch Crucial MX300 is verkrijgbaar in 275 GB, 525 GB, 750 GB en 1 TB capaciteiten. De 750 GB versie kost bijvoorbeeld 229 euro. De ssd wordt geleverd met Acronis True Image HD datamigratiesoftware. In september volgt een versie van deze ssd in M.2 2280 form factor (chipvorm voor gebruik in laptops en compacte desktops).

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content