Sony compactcamera met grote sensor

De Sony Cyber-shot RX100 draagt heel wat nieuwigheden in zich. Zo is deze compactcamera onder meer uitgerust met ‘s werelds eerste 1-inch CMOS sensor met 20,2 effectieve megapixels.

De Sony Cyber-shot RX100 draagt heel wat nieuwigheden in zich. Zo is deze compactcamera onder meer uitgerust met ‘s werelds eerste 1-inch CMOS sensor met 20,2 effectieve megapixels.


Sony’s nieuwe Exmor CMOS beeldsensor heeft een sensorzone die viermaal groter is dan de gebruikelijke sensor in gewone compactcamera’s. In samenwerking met het F1.8 Carl Zeiss Vario-Sonnar T* 3,6x optisch zoomobjectief vangt hij heel wat meer licht op, wat moet zorgen voor haarscherpe foto’s en ruisarme Full HD-filmpjes.


Sony verbeterde ook de BIONZ beeldprocessor. De DSC-RX100 biedt een hoge gevoeligheid tot ISO 25600 voor het maken van opnames bij gering licht zonder statief. In volledige resolutie kan de camera foto’s tot 10 frames per seconde vastleggen, waarbij de autofocus zich in 0,13 seconden vastzet op het onderwerp.


De Cyber-shot DSX-RX100 heeft een 3-inch (7,5 cm) Xtra Fine LCD-scherm met een resolutie van 1.229.000 pixels. Het is uitgerust met nieuwe WhiteMagic-technologie, die naast RGB (rood-groen-blauw) ook gebruikmaakt van witte pixels om de helderheid op het scherm te bevorderen. Rond het objectief zit een Control Ring waamee je diverse functies, zoals belichting, zoom en Picture Effect, met de vingertoppen kan instellen. Met Memory Recall kan je tot drie instellingsgroepen opslaan die meteen oproepbaar zijn.


Sony ontwikkelde voor de DSC-RX100 een nieuwe dunne oplaadbare batterij (NP-BX1 Type X), die per laadbeurt goed is voor tot 330 foto’s of tot 80 minuten AVCHD-video. De DSC-RX100 is ook de eerste Cyber-shot compactcamera die beelden kan vastelleggen in de Raw bestandsindeling. De compactcamera kan tegelijkertijd 1080p60 video opnemen en 17 megapixel foto’s maken.


De Cyber-shot DSX-RX100 heeft een behuizing in aluminium en meet 101,6 x 58,1 x 35,9 mm. Inclusief batterij en geheugenkaart weegt hij 240 gram. De Sony Cyber-shot DSC-RX100 compactcamera heeft een adviesprijs van 649 euro en zal einde juli 2012 te koop zijn.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content