Ultrabook van Toshiba is vederlicht

De Toshiba Portégé Z830 Ultrabook is een 13-inch laptop in een uiterst slanke en vederlichte behuizing.

De Toshiba Portégé Z830 Ultrabook is een 13-inch laptop in een uiterst slanke en vederlichte behuizing.


Intel gebruikt de term Ultrabook voor een nieuwe categorie van zeer dunne en lichtgewicht laptops. Bedoeling is dat laptopfabrikanten notebooks ontwikkelen die kunnen concurreren met Apple’s MacBook Air. De Toshiba Portégé Z830 Ultrabook is met een gewicht van 1,12 kg bij een maximale dikte van 15,9 mm volgens de fabrikant momenteel de lichtste Ultrabook.


Het erg lichte gewicht voor een 13-inch laptop is onder meer te danken aan de behuizing in magnesium die dankzij een honingraatconstructie toch solide is. De Portégé Z830 is uitgerust met een 13,3-inch (33,8 cm) HD-beeldscherm met backlight en wordt aangestuurd door een tweede generatie Intel Core i3/i5/i7-processor en tot 6 GB DDR3-geheugen. Voor opslag maakt de laptop gebruik van een 128 GB Solid State Drive (SSD).


Het toetsenbord is waterdicht en heeft ingebouwde verlichting. Verder biedt de Z830 twee USB 2.0- en één USB 3.0-aansluiting, HDMI en VGA output, Bluetooth, 802.11 b/g/n Wifi en Ethernet LAN. De batterij zou het acht uur uithouden op één lading.


De Toshiba Portégé Z830 Ultrabook is leverbaar vanaf eind november voor een adviesprijs vanaf 999 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content