Gentse PDF-specialist iText en Koreaanse softwarebouwer Hancom slaan handen in elkaar

14/12/15 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:29

Bron: Datanews

iText, het softwarebedrijf van Bruno Lowagie, gaat samenwerken met de Koreaanse softwarebouwer Hancom. Beide bedrijven betreden samen de Europese markt met de joint venture ThinkFree.

Gentse PDF-specialist iText en Koreaanse softwarebouwer Hancom slaan handen in elkaar

© .

Hancom is een Koreaans technologiebedrijf dat in zijn thuismarkt kantoorsoftware aanbiedt die concurreert met Microsoft Office. Het marktaandeel van Hancom zou in Korea afklokken op 20 procent, en het bedrijf draait een omzet van ongeveer 70 miljoen dollar.

De Koreanen willen nu ook de Europese en de Amerikaanse markten betreden, en richten daartoe samen met de Gentse PDF-specialist iText van Bruno Lowagie de joint venture ThinkFree op. De toepassingen van beide spelers zullen met andere woorden samen worden aangeboden in Europa en in de VS.

Overigens had Hancom al mobiele kantoorsoftware in de portfolio onder de naam ThinkFree (die onder meer op toestellen van Samsung geïnstalleerd werd). Het is vooral met die mobiele offering dat de Koreanen nu de Europese én de Amerikaanse markt willen betreden.

Bruno Lowagie zal zelf de joint venture gaan leiden. Verdere details over de deal worden er niet gegeven, al spreekt de Gentenaar wel over een win/win situatie.

"ThinkFree kan bogen op de ervaring en op het netwerk van iText in Europa en de VS, en onze iText-software voor pdf's zal worden geïntegreerd in nieuwe producten die Hancom ontwikkelt voor de Oost Aziatische markt."

Onze partners