VMware de vriend van iedereen

Bart Coole, hoofd van VMware Belux

Grote revelaties waren er niet op VMworld Europe. Het bedrijf doet een paar kleine aankondigingen en laat wederom weten hoe belangrijk digitalisering en de cloud wel zijn en dat het daarin de neutrale partner is.

“Drie jaar geleden spraken we over wat we gingen doen. Vorig jaar waren we daar bijna en vandaag zien we dat wat we doen ook geïmplementeerd wordt,” zegt Bart Coole, hoofd van VMware Belux, dat ongeveer veertig mensen telt. Hij benadrukt daarbij dat de strategie van het bedrijf niet veranderd is. “Het is nog altijd any device, any application, any cloud. Maar we voegen wel steeds dingen toe. De services zijn al een tijdje gevirtualiseerd, het netwerk intussen ook. Wat klanten vandaag willen is de automatisering daar bovenop. Wie dat doet is klaar voor de cloud.”

Die volwassenheid rond de cloud is volgens Coole ook in België aan de gang. “Cloud is vandaag gedemystificeerd. Iedereen begint te begrijpen hoe het werkt. Al is het niet zo eenvoudig als wat sommigen aanvankelijk dachten.” Dat is uiteraard deels de business case van VMware: diensten en software verkopen die dat wel eenvoudiger maken.

Ondanks dat VMware Dell Technologies als meerderheidsaandeelhouder heeft, blijft het bedrijf zich beschouwen als het Zwitserland van het technologielandschap. “Vandaag zit je bij Amazon, morgen wil je naar IBM, dat moet kunnen en dat willen we ook mogelijk maken. Daarom werken we aan automatisering om on-premise of in alle transparantie mee naar de cloud te kunnen gaan.”

Meer partners, meer keuze

CEO Pat Gelsinger laat tijdens zijn keynote weten dat het aantal Cloud Verified Partners, cloudaanbieders die een volledig uitgerolde VMware Cloud infrastructuur hebben, sinds vorig jaar van 5 naar meer dan 27 is gegroeid, waarvan er meer dan 12 in Europa zitten. Onder meer KPN wordt daarbij genoemd, maar Coole nuanceert dat dit enkel de bedrijven zijn die mogen genoemd worden. “We hebben in totaal een honderdtal partners,” klinkt het. “Door te partneren met meer bedrijven blijven we onze onafhankelijkheid behouden en hebben klanten keuze. IBM is belangrijk voor ons, maar we hebben even goede contacten met AWS of met de meer dan honderd andere providers. Het doel is om de klant keuze te geven, on-premise, of bij een cloudpartner.”

Heptio

In de marge van VMworld Europe maakt de virtualisatiereus bekend dat het het Amerikaanse Heptio overneemt. Heptio legt zich toe op de vereenvoudiging van Kubernetes containers in een enterprise-uitrol, maar mogelijk nog belangrijker is dat VMware zo ook Craig McLuckie (CEO) en Joe Beda (CTO) in huis haalt, die beiden aan de wieg stonden van het Kubernetes-project. Een overnameprijs wordt niet bekendgemaakt, VMware hoopt de overname tegen het vierde kwartaal van haar fiscaal jaar af te ronden.

Partnerschap IBM

VMware kondigt op haar Europese conferentie een uitbreiding aan van haar partnerschap met IBM rond enterprise hybrid cloud. Tegelijk komt er een joint innovation lab waar ingenieurs samen aan bijkomende diensten werken.

De samenwerking moet er voor zorgen dat workloads van VMware vlot naar de IBM cloud kunnen migreren. Er komt een geautomatiseerde cloudarchitectuur die failovers automatiseert. Tegelijk wordt VMware vRealize Operations beschikbaar op IBM Power Systems. IBM gaat ook VMware’s NSX-T Data Center opnemen als een SDN-architectuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content