Belgische bankrekeningen gehackt

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

 

 

Vorige video's

 • IT-school voor autistische jongeren

  In Diest is een nieuwe school geopend, De Lift. Een primeur voor ons land. De Lift geeft jongeren met een autismespectrumstoornis een heel praktische informatica-opleiding, zodat ze na hun middelbaar meteen aan de slag kunnen. Want in het gewone onderwijs lopen die jongeren vaak hopeloos verloren.
 • Telenet investeert fors in netwerk

  Telenet investeert 500 miljoen euro in zijn kabelnetwerk. Over 5 jaar levert dat internetsnelheden op van minstens 1 gigabit per seconde, volgens Telenet het snelste in Europa. De uitbreiding van het netwerk is nodig om het toenemende dataverkeer te verwerken, maar het zou ook innovaties kunnen stimuleren, denkt Telenet.
 • Zuckerberg triomfeert

  Facebook blijft verbazen. Zowel het aantal gebruikers, als de inkomsten uit mobiele advertenties blijven groeien. Iets wat niet iedereen had verwacht. De koers van het aandeel staat - na een desastreus begin - op recordhoogte.
 • Nieuwe topsnelheid telefoondraad

  Antwerpse onderzoekers van Alcatel Lucent zijn erin geslaagd om 1 gigabit per seconde te versturen via een klassieke telefoonlijn. Een snelheidsrecord dat normaal alleen met glasvezel haalbaar is. Ze tonen daarmee aan dat de klassieke telefoonlijn nog toekomst heeft.
 • Imec en Samsung innoveren met armband

  Samsung probeert door te breken in de digitale gezondheidszorg. De elektronicagigant heeft een biomedische armband ontwikkeld samen met het Leuvense Imec. Starters die hun eigen producten willen ontwikkelen op basis van deze technologie krijgen van Samsung bovendien 50 miljoen dollar steun.
 • Grootste overname ooit voor Apple

  De geruchten zijn nu bevestigd: Apple telt 3 miljard neer voor Beats Electronic, meteen de grootste overname in z'n bestaan. Beats is opgericht door hiphopper Dr Dre en platenbaas Jimmy Iovine. Volgens kenners is Apple niet zozeer geïnteresseerd in de bekende hoofdtelefoons van het bedrijf, maar eerder in de streaming muziekdienst Beats Music.
 • Bancontact lanceert betaal-app

  Betalen met je smartphone wordt een pak eenvoudiger. Na een jaar testen heeft Bancontact een mobiele betaal-app gelanceerd. Een pincode volstaat om te betalen in een winkel, bij een webshop of tussen vrienden onderling. Volgens Bancontact is het systeem zo makkelijk en snel dat het een revolutie is voor e-commerce in ons land.
 • Belgische cyberbeveiliging chaotisch

  De federale regering heeft een plan uitgewerkt om de cyberveiligheid in ons land te verhogen. Ze maakt daarvoor de beloofde 10 miljoen euro vrij. Dat geld gaat naar extra personeel voor de al bestaande veiligheidsdiensten, en er wordt ook een nieuwe dienst opgericht. Maar volgens veiligheidsexperts ligt het probleem vooral bij het gebrek aan coördinatie.
 • Data News Awards 10/05/14

  Data News Awards
 • Z-ICT (11) - 25/02/14

  Z-ICT (11) - 25/02/14
 • Z-ICT (10) - 18/02/14

  Z-ICT (10) - 18/02/14
 • Z-ICT (9) - 11/02/14

  Z-ICT (9) - 11/02/14

Whitepapers