Met de POM-app betaalt u uw facturen snel en eenvoudig

© POM

Digitale en papieren facturen snel betalen met de smartphone? Vanaf januari kan het met POM. Vandaag lanceert de start-up die u ‘peace of mind’ belooft zijn teaserapp.

Achter de POM-app gaan niet de minsten uit het wereldje van de elektronische facturatie schuil. Johannes Vermeire, lid van de Raad van Bestuur van de European E-invoicing Service Provider Associatio, en Tom Totté, één van de drijvende krachten achter Maestro One Clic Pay, hebben elk een kleine tien jaar op de teller bij Unified Post.

Die document service provider werkte jarenlang met Zoomit, de e-facturatiedienst die al langer rekeningen online transfereert. En net vanuit die ervaring besloot het duo om het over een andere boeg te gooien, en zelf iets te bedenken dat meer gebruiksgemak biedt. Zo zag de start-up Addocted het levenslicht.

“Het is inderdaad uit frustratie over de bestaande e-invoicing diensten, die niet zijn aangepast aan de noden van de gebruiker, dat we besloten om een eigen oplossing op te zetten”, klinkt het bij Vermeire en Totté. “Niemand betaalt immers graag, en daarom zijn we vertrokken vanuit het gebruikscomfort van de ontvanger; hij krijgt de complete regie hoe of waar hij zijn documenten ontvangt, en waar hij ze opslaat.”

Zoals ongeveer alles werkt ook POM met een app, die vandaag al in de Play Store is te verkrijgen en binnenkort ook in de AppStore. “Een account maak je snel aan door de achterkant van je identiteitskaart in te scannen, en daar koppelen we je rekeningnummer aan als overkoepelend klantennummer, zodat je niet moet gaan hannesen met allerhande verschillende klantennummers en identificatiemanieren per klant”, klinkt het. “Vanaf dan kun je openstaande rekeningen handig betalen door een factuur te scannen met je smartphone (al kunnen er uiteraard ook gewoon digitale facturen binnenkomen, nvdr.).”

“Het gebruiksgemak is zo groot dat dat alles in tien seconden zou moeten gebeurd zijn. En vervolgens kun je de factuur laten exporteren naar je Dropbox of een Google Drive; waar je dat ook maar het gemakkelijkste vindt.”

Move over Doccle en Zoomit? Dat vinden Vermeire en Totté wat te sterk geformuleerd, want “het is de gebruiker die bepaalt hoe hij zijn rekeningen zal betalen”, maar het is wel de bedoeling snel veel gebruikers te overtuigen. “Ons businessmodel is immers transactie-gebaseerd; het is de verzender van een factuur die een klein bedrag zal betalen per verzonden item.”

“Vergelijk het met de frankeerkost voor een papieren factuur, maar dan minder. Vanaf nu is onze teaser-app te downloaden, in januari gaan we dan echt van start, en beginnen we ook een reclamecampagne op sociale media om mensen te overtuigen de app te gebruiken, en natuurlijk zullen ook onze partners er hun klanten op wijzen dat ze hen via POM kunnen betalen.”

Intussen zijn de oprichters immers in gesprek met tal van potentiële verzendende partijen. “We hebben al een zestal getekende contracten, maar ongeveer alle big billers uit de telecom- en energiesector tonen interesse. Als ze zien dat de app wel degelijk goed gebruikt wordt, verwachten we dat ze snel mee op de kar zullen springen”, zeggen de oprichters.

“Verder willen we de app ook uitbreiden dat de gebruiker ook rechtstreeks het groende briefje van een ziekenhuis naar de mutualiteit kan doorsturen, en dat heeft ons al contracten met een achttal hospitalen opgeleverd.”

Vermeire en Totté hebben samen met Rich And Famous Group en B2Boost, elk goed voor een kwart van de aandelen, al zo’n 150.000 euro in POM geïnvesteerd, en een nieuwe kapitaalronde die eind dit jaar afloopt moet daar 200.000 euro aan toevoegen.

“Het is de bedoeling dat er snel een nieuwe kapitaalronde komt om vervolgens verder internationaal door te groeien”, klinkt het. “We zijn nog aan het aftasten waar de markt gunstig is, maar we zien zeker mogelijkheden buiten België, waar e-invoicing uiteindelijk al een stuk meer ingang heeft gevonden.”

POM

Maatschappelijke zetel: Groot-Bijgaarden

Aantal vennoten: vier

Op zoek naar bijkomend kapitaal: Ronden een eerste kapitaalronde af ten belope van 200.000 euro, een nieuwe kapitaalronde volgt in 2016.

Website:www.letspom.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content