3D-geprinte auto verbruikt 1 liter brandstof per 100 kilometer

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Een Amerikaans bedrijf ontwikkelde een grotendeels in 3D geprinte wagen die van New York naar San Francisco zou moeten kunnen rijden met slechts 38 liter biobrandstof aan boord. Dat staat gelijk aan een verbruik van 1 liter per 100 kilometer.

KOR EcoLogic, een Amerikaans bedrijf rond de broers Tyler en Cody Kor, heeft een prototype onthuld van de Urbee 2, een auto waarvan bijna de volledige buiten- en binnenkant met een 3D-printer werd afgedrukt. De afgewerkte versie zou in 2015 gelanceerd moeten worden.

Het bedrijf heeft een crowdfundingcampagne opgezet, met het oog op een proefrit tussen New York en San Francisco. Deze afstand van 4.677 kilometer willen ze afleggen in 44 uur en met slechts 38 liter biobrandstof aan boord. Dat zou betekenen: een verbruik van minder dan 1 liter per 100 kilometer.

De Urbee 2 (zoals de naam doet vermoeden al de tweede editie van deze 3D-geprinte wagen) gebruikt onder meer een kleine gasgenerator, elektrische motoren, een regeneratief remsysteem en een supercondensator. Vele onderdelen, waaronder een deel van het frame en het hele interieur, werden in licht plastic geprint.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content