450.000 Yahoo-wachtwoorden op straat

Kristof Van der Stadt

12/07/2012 - 08:33

Een hackersvereniging die zichzelf ‘D33Ds Company’ noemt, heeft de wachtwoorden van ruim 450.000 Yahoo-accounts online gegooid.

Er lijkt maar geen einde te komen aan de schier onophoudelijke stroom van gehackte diensten. Deze keer is Yahoo aan de beurt. Veel is er nog niet bekend over deze nieuwe hack, maar vermoedelijk drongen hackers via een ‘sql injection’ binnen in de systemen van de Yahoo Voice-dienst. Het resultaat zijn meer dan 450.000 namen en wachtwoorden van Yahoo-accounts die nu op straat liggen.

Het meest alarmerende is volgens beveiligingsbedrijf TrustedSec dat ook nu de wachtwoorden niet versleuteld opgeslagen werden. Overigens zijn in het gelekte document niet alleen Yahoo.com e-mailadressen terug te vinden, maar ook gmail.com, aol.com en andere adressen die gebruikt werden om in te loggen. Als je dus een Yahoo Voice gebruiker bent, of weet dat je op z’n minst één keer de dienst uitgeprobeerd hebt, dan doe je er best aan om nu meteen je wachtwoord te wijzigen. Een officiële reactie van Yahoo is er nog niet.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

filip.lampaert | 13 juli 2012

Ik heb ook al wat belgische e-mails gevonden in de file... Misschien best eens checken ?

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan