50 miljoen euro extra voor Imec’s cleanroom

Pieterjan Van Leemputten

De Vlaamse overheid investeert vijftig miljoen euro in de nieuwe cleanroom van Imec. Die wordt vanaf 2016 in gebruik genomen.

De Vlaamse overheid investeert vijftig miljoen euro in de nieuwe cleanroom van Imec. Die wordt vanaf 2016 in gebruik genomen.

Het bedrijf komt er bovenop de eerder beloofde subsidie van ongeveer dertig miljoen euro. In de komende vijf jaar zal het project volgens Imec een investeringswaarde van meer dan een miljard euro krijgen.

Met de nieuwe cleanroom kan Imec zijn onderzoek rond nanotechnologie verderzetten. In zo’n ruimte kan stof- en trilvrij gewerkt worden, wat hoogtechnologisch onderzoek in gecontroleerde omstandigheden toelaat.

“Deze nieuwe cleanroom is een essentiële schakel in de realisatie van een sterke nano-elektronica R&D-cluster in Europa, die de Europese en Vlaamse industrie ondersteunt, en nieuwe jobs zal creëren,” zegt Luc Van den hove, Algemeen directeur en CEO van imec. “Zo’n Europese R&D-cluster zal een krachtige innovatiemotor zijn waar de wereldwijde nano-elektronica industrie kan op bouwen. Een innovatiemotor die de Vlaamse en Europese innovatie-economie ondersteunt en stimuleert.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content