7 Gadgets voor onder de kerstboom

© iStock

Gadgets maken het leven makkelijker, of in ieder geval leuker. Met deze gadgets scoort u dit jaar zeker met kerst.

Nintendo Classic Mini

Nintendo trok dit jaar de kaart van de nostalgie: dit najaar werd de NES opnieuw uitgebracht in een mini-editie. Op de kleine gameconsole staan 30 games geïnstalleerd die via een HDMI-aansluiting met de televisie te verbinden zijn. Onder de spellen zijn klassiekers als Donkey Kong, Final Fantasy, Mario Bros. Pac-Man en The Legend of Zelda. Let wel op: door de populariteit is hij moeilijk te verkrijgen. Snel naar de winkel dus!

Prijs: 30 euro

VR-bril

Na de dure brillen van Oculus en HTC was daar dit jaar ook de PlayStation VR: een virtual reality-bril die met zijn 399 euro betaalbaar was voor iedereen die al een PlayStation 4 bezit. Het is het betaalbare alternatief van de grote jongens, waarbij je ook een klein beetje inlevert op de kwaliteit. Toch is de bril zijn prijs dubbel en dwars waard, zeker voor de échte gamer.

Prijs: vanaf 399 euro

Google Daydream

De Daydream van Google is een vr-headset die met 69 euro nog schappelijker geprijsd is. Het is eigenlijk een upgrade van de CardBoard, de kartonnen bril waarmee Google twee jaar geleden op de proppen kan. De Daydream werkt met de Google Pixel-smartphone en levert zeker voor het kijken van video een topervaring. Videogamemakers willen exclusief met de bril aan de slag – dus wie weet wat de toekomst nog brengt. Minpunt: in de Benelux is hij nog niet te koop. Om hem aan te schaffen moet u dus in Duitsland kijken.

Prijs: 69 euro

DJI Mavic Pro

Als het op drones aankomt is DJI de absolute topspeler op de markt. Eerder pakte het uit met reeks Phantom-drones en dit jaar was daar de opvouwbare DJI Mavic Pro. Van binnen kan hij zich meten met zijn grote broer, met een 4K-camera en topsnelheid van 65 km/u. daarmee blijft hij bovendien 27 minuten in de lucht. Maar van buiten is hij flink veranderd. Hij is veel kleiner geworden is opvouwbaar, waardoor hij makkelijk mee te nemen is.

Prijs: 1.199 euro

GoPro Hero 5

De actiecamera’s van GoPro zijn een fenomeen. Ze zijn van topkwaliteit en een must have voor wie van reizen houdt en dat vast wil leggen. Met de GoPro Hero 5 kunt u in 4K filmen en foto’s maken van 12 megapixels. In het water kan hij ook zijn werk doen, want hij is waterdicht tot een diepte van 10 meter.

Prijs: 429 euro

Sony MDR-1000X

Het begint steeds normaler te worden om een duurdere koptelefoon te kopen. Veel mensen schrikken voor een koptelefoon van honderden euro’s niet meer terug, omdat het ook steeds normaler is om hem op het werk te dragen. Naast geluidskwaliteit en draagcomfort wordt de noise cancelling – waarbij het omgevingsgeluid verdwijnt – een steeds belangrijker verkoopargument en de MDR-1000X is daar een ster in: in onze review hadden we namelijk niets slechts te zeggen over nieuwste koptelefoon van Sony.

Prijs: 399 euro

Samsung Gear S3

Over het nut van een smartwatch kunnen we twisten, maar wanneer het slimme horloge met een Android-smartphone verbonden moet worden is de Samsung Gear S3 op dit moment de beste keuze. Het toestel heeft geen smartphone meer nodig om met het internet te verbinden en met de ingebouwde GPS en een grotere batterij dan zijn voorganger van een jaar geleden kan hij prima een aantal dagen mee.

Prijs: 399,99 euro

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content