'9300 niet-ingevulde ICT-vacatures'

Stefan Grommen

26/04/2012 - 15:04

Technologiefederatie Agoria telt in ons land nog 9300 niet ingevulde ict-vacatures. Dat blijkt uit een enquête bij bedrijven en overheden.

Volgens Agoria werken in ons land 157.100 mensen met een ict-functie. Vorig jaar waren dat er nog 150.500. Maar, zo klinkt het, nog steeds geraken ict-vacatures niet ingevuld. Vorig jaar telde Agoria 7960 niet-gevulde ict-vacatures, dit jaar zijn dat er weer 9300. De sectorfederatie zegt dat ons land zo 1 miljard euro per jaar misloopt in het BBP.

Het gaat vooral over business ict-analysts en consultants, ict-projectmanagers, system & application software developers en system (hardware & software) developers.

Agoria heeft vier punten genoteerd om het tekort aan te pakken. De organisatie wil jongeren stimuleren om te kiezen voor ict-gerelateerde opleidingen en dito jobs. In het onderwijs moet ict zoveel mogelijk in het lessenpakket worden geïntegreerd. Agoria wil ook werkzoekenden met hulp van instanties als VDAB, Actiris en Forem opleiden en heroriënteren naar ict. Ook het aan de slag houden van oudere ict'ers staat hoog op het prioriteitenlijstje.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

ramoudt | 27 april 2012

Enkele bedenkingen: - 1 miljard euro misgelopen voor het BBP lijkt mij (zoals gewoonlijk) weer wat overschat; - Er is geen sector waar zoveel 'gebakken lucht' verkocht wordt (buiten de beleggingssector) als ICT; heel wat klanten worden over de streep getrokken met onrealistische beloftes; - Schaarste creëert creatieve oplossingen en die hebben we nodig; - Snel geld, allerlei bubbles en extreme verhalen uit de VS hebben de sector in een slecht daglicht geplaatst, iets wat 100 aktieplannen niet zomaar zullen tenietdoen. - Kortom, gezond verstand is wat de sector nodig: elektronische 'junk' (iPhone, iPads, Twitter, Facebook , ....) zijn geen vooruitgang maar doen veeleer denken aan 'middeleeuwse' sectaire toestanden met alle gevolgen van dien. Kortom, iets wat we niet nodig hebben, wel: Mens sana in corpore sano.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan