Agoria telt 7960 ICT-vacatures

Marc Husquinet

11/02/2011 - 11:40

Ons land telt momenteel 7960 openstaande ict-vacatures. Vooral business ict-analisten en consultants zijn gegeerd.

België telt, aldus de federatie van de technologische industrie Agoria, momenteel 150.500 mensen in een ict-functie, dat zijn er al goed 15.000 meer dan vijf jaar geleden. Toch komen er te weinig nieuwe ict-mensen bij om alle vacatures in te vullen. Er zouden nog steeds 7960 vacante plaatsen zijn. “De werkgelegenheid zal de komende jaren weer snel toenemen en ict’er blijft daardoor een knelpuntberoep,” zegt Christian Vanhuffel, directeur van de ict-sector bij Agoria.

De top vier van de meest gevraagde profielen zijn Business ict-analist & consultant (2080 vacatures), ict-sales en marketing representatives (1350 vacatures), infrastructure analist & architect (1340 vacatures) en webdesigners en web developers (810 vacatures).

Om die lege plaatsen in te vullen wil Agoria focussen op drie domeinen: instroom van jongeren stimuleren, heroriëntatie van werknemers en werklozen, en uitstroom van (oudere) werknemers beperken.


Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: ,

 

Reacties

1955aiee | 11 februari 2011

Misschien ook eens stoppen met masterdiploma's te vragen voor al wat maar naar ICT ruikt. Die masters weten nog niet eens het verschil tussen een bit en een byte...

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan