Al jailbreak voor iPhone 7 en iOS 10

23/09/16 om 08:28 - Bijgewerkt om 08:31

De iPhone 7 is nog geen week op de markt en iOS 10 is pas negen dagen beschikbaar, maar nu is er al een jailbreak. De Italiaanse hacker Luca Todesco claimt er tegenover Motherboard maar 24 uur voor nodig te hebben gehad. De bugs die hij benutte om toegang te krijgen tot het systeem houdt hij echter geheim.

Al jailbreak voor iPhone 7 en iOS 10

© Reuters

Todesco, een bekende jailbreaker die online onder de naam qwertyoruiop door het leven gaat, stelde wel dat Apple het moeilijker heeft gemaakt om de iPhone 7 te jailbreaken. ''De iPhone 7 is een stap in de goede richting. Uiteraard is 'ie niet 100 procent veilig, maar niets is dat.''

Om Motherboard te overtuigen maakte Todesco een filmpje van zijn iPhone 7. Daarop laat hij zien dat hij root-toegang heeft, het diepste niveau van toegang, en feitelijk de hele telefoon kan overnemen.

Elke keer als er een nieuwe versie van iOS uitkomt proberen hackers die software zo snel mogelijk te kraken. Via die zogenaamde jailbreak kunnen ze dan software laten draaien op de telefoon die Apple niet toestaat in de App Store.

(ANP/WK)

Lees meer over:

Onze partners