Alarmeringstool BE-Alert 'zeer binnenkort' beschikbaar

15/09/16 om 16:15 - Bijgewerkt om 16:15

De aanbestedingsprocedure voor het definitieve project van het alarmeringssysteem BE-Alert is afgelopen: de opdracht is toegewezen aan Nextel, in partnerschap met Gedicom. Dat meldt het Crisiscentrum van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken donderdag. Daarmee zou het nieuwe platform "zeer binnenkort beschikbaar moeten zijn".

Alarmeringstool BE-Alert 'zeer binnenkort' beschikbaar

© Belga

BE-Alert is een systeem waarmee burgers gealarmeerd kunnen worden in noodsituaties via verschillende communicatiekanalen, zoals spraakoproepen, sms'en en sociale media. De tool wordt federaal beheerd, maar zal ook ter beschikking worden gesteld van alle lokale overheden. Het pilootproject, waaraan 33 gemeenten en de provinciegouverneurs deelnamen, is in het voorjaar afgerond.

Basisversie

In een eerste fase zal BE-Alert beschikbaar zijn in een "basisversie", waarbij inschrijving door burgers noodzakelijk is. Het Crisiscentrum zal die basisversie echter "met mondjesmaat laten evolueren door continu verbeteringen aan te brengen, door nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen en door nieuwe communicatiekanalen toe te voegen", klinkt het. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar een systeem op basis van geolokalisering, waarbij geen inschrijving nodig is.

Gratis inschrijving

Wie dat wil, kan zich inschrijven op BE-Alert via de website van het Crisiscentrum. De inschrijving en de ontvangst van alarmberichten zijn gratis.

(Belga/WK)

Lees meer over:

Onze partners