Alcatel-Lucent stapt toch niet uit mobile

Ben Verwaayen drukt de speculaties de kop in dat Alcatel-Lucent de mobiele poot zou laten voor wat die is. LTE wordt het nieuwe speerpunt.

Ben Verwaayen drukt de speculaties de kop in dat Alcatel-Lucent de mobiele poot zou laten voor wat die is. LTE wordt het nieuwe speerpunt.

Het bericht staat op de website van The Financial Times. Eerder deze week berichtte Reuters nog over analistenspeculaties rond een mogelijk afstoten van de mobiele poot van Alcatel-Lucent. “Ik verwacht niet dat ze hun mobiele activiteiten zullen dumpen, dat zou zelfmoord zijn”, stelde een analist in die discussie. “Als ik France Telecom was en ik zou een uitrustingbouwer zien die niet eens een end-to-end fixed en mobile oplossing kan leveren, zou ik niet eens met hen praten. Je verliest dus niet enkel de mobiele business, maar ook de fixed business.”

Ben Verwaayen lijkt nu ook die mening te zijn toegedaan. Ook volgt hij de redering dat Alcatel-Lucent dan wel sterk moet inzetten op de mobiele technologie van de vierde generatie, LTE. Het bedrijf gaat “veel meer investeren in LTE”. “Ik ben er zeker van dat we zullen voldoen aan de noden van de LTE-markt”, aldus nog Verwaayen. Mogelijk moet Alcatel-Lucent dan wel moeilijke keuzes maken, want de firma zet ook in op die andere mobiele technologie, Wimax.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content