Amazon Appstore gaat internationaal

17/04/13 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:06

Bron: Datanews

Tot op heden is de app-winkel van Amazon enkel in een beperkt aantal landen beschikbaar, maar binnenkort kunnen ook Belgen er hun Android-applicaties kopen.

Amazon heeft laten weten dat ontwikkelaars hun apps binnenkort in 200 nieuwe landen aan de man kunnen brengen. Tot nu toe is de app-winkel van 's werelds grootste onlineretailer enkel beschikbaar in een beperkt aantal landen, waaronder de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje, maar binnenkort kunnen dus ook Belgen er gebruik van maken.

Android

De Appstore van Amazon is een Android-applicatie die iedereen met een Android-telefoon of -tablet kan installeren. In de winkel vind je een grote selectie van apps, waaronder ook apps die exclusief via Amazon worden aangeboden. Amazon doet veel aan marketing in de Appstore. Zo geeft het elke dag een normaal betalende app gratis weg.

Kindle Fire-tablets

De internationalisering van de applicatiewinkel is waarschijnlijk een teken dat de Kindle Fire-tablets van het Amerikaanse bedrijf binnenkort ook in meer landen aangeboden zullen worden. Ook gaan er al langere tijd geruchten dat Amazon aan de ontwikkeling van een eigen smartphone werkt.

De Appstore-applicatie is vanaf de website van Amazon te downloaden als APK-bestand. Op dit moment kun je er vanuit België echter nog geen apps in downloaden. (eReaders.nl / MI)

Lees meer over:

Onze partners