Apple en Google bieden samen op Kodak-patenten

De technologierivalen Apple en Google hebben volgens internationale media hun krachten gebundeld en gaan samen een bod uitbrengen op patenten van fotopionier Kodak. Dat gemeenschappelijke bod bedraagt meer dan 500 miljoen dollar (390 miljoen euro), volgens het financiële persbureau Bloomberg.

De technologierivalen Apple en Google hebben volgens internationale media hun krachten gebundeld en gaan samen een bod uitbrengen op patenten van fotopionier Kodak. Dat
gemeenschappelijke bod bedraagt meer dan 500 miljoen dollar (390 miljoen euro), volgens het financiële persbureau Bloomberg.

Deze zomer waren Apple en Google nog concurrenten bij de verkoop van de 1.100 Kodak-patenten. Die verkoop werd uiteindelijk uitgesteld omdat de biedingen niet boven het totaalbedrag van 500 miljoen dollar uitkwamen. Het fotoconcern moet minstens een half miljard dollar binnenhalen om uit de procedure van bescherming tegen zijn schuldeisers,
het zogenaamde Chapter 11, te kunnen stappen.

Apple en Google staan recht tegenover elkaar bij de patentenoorlog in de mobiele branche. Vorig jaar dreven ze de prijs bij de patentveiling van het failliete Nortel Networks nog op tot 4,5 miljard dollar. Uiteindelijk wonnen Apple en Microsoft, die samen ten strijde trokken.

“Apple en Google hebben daar hun lessen uit getrokken”, zegt Richard Ehrlickman van de patentenmakelaar IP Offerings aan Bloomberg. “Ze hebben beslist om samen te werken om de kosten van de aankoop te drukken.”

Eastman Kodak had in januari bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd. Het concern, dat in de negentiende eeuw aan de basis van de fotofilm lag, is de belangrijkste verliezer van de digitalisering van de fotografie.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content