Apple en Samsung vreten aan leiderspositie Nokia

Stefan Grommen

15/02/2012 - 10:57

Apple heeft zich in 2011 opgewerkt tot de derde grootste mobiele telefoonverkoper ter wereld. En ook nummer 2 Samsung sluipt dichter bij leider Nokia.

Dat blijkt uit cijfers van analistenkantoor Gartner. Voor 2011 zag marktleider Nokia zijn marktaandeel dalen van 28,9 procent naar 23,8 procent. Samsung, dat nu al 17,7 procent van de markt in handen heeft, fietst stilaan het gat dicht. Op ruime afstand, met 5 procent van de markt, volgt Apple, dat LG voorbijstak. ZTE vervolledigt de top 5, waardoor RIM (Blackberry) nu slechts op plaats 6 terechtkomt.

Bekijk je de markt van de smartphones in 2011, dan staat Apple echter ver bovenaan, met een marktaandeel van 19 procent. In het vierde kwartaal was dat zelfs 23,8 procent, dankzij de recordverkoop van maar liefst 35,5 miljoen iPhones.

In heel 2011 werden in totaal 1,77 miljoen mobiele telefoons verkocht waarvan ongeveer een derde (472 miljoen) smartphones.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , , ,

 

Reacties

hmtk | 15 februari 2012

Ik kan voor Nokia alleen maar hopen dat hun reclamecampagnes voor de Lumia's aanslaan. Wat mij betreft is Windows Phone een betere keuze dan Android maar je moet het nog verkocht krijgen natuurlijk.

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan