Apple koopt Anobit

22/12/11 om 09:10 - Bijgewerkt om 09:09

Bron: Datanews

Apple betaalt zo'n 500 miljoen dollar voor het Israëlische bedrijf.

Apple betaalt zo'n 500 miljoen dollar voor de Israëlische Flash-driveontwikkelaar en ssd-leverancier Anobit. Dat melden diverse Israëlische media.

Anobit heeft zijn hoofdkantoor in Herzliya Pituach en levert memory signal processing (msp)-technologie in combinatie met Flash-geheugenbeheer. Hierdoor wordt de capaciteit van ssd groter en presteren deze schijven beter. Anobit produceert zelf de Genesis-ssd's voor de zakelijke markt en voor pc's. Apple gebruikt al jaren de Anobit-technologie voor zijn iPhone, iPad en MacBook Air-producten. Anobit levert zijn technologie ook aan ssd-leveranciers Samsung en Hynix. Die laatste levert op zijn beurt weer geheugenproducten voor de Apple's iPhone 4S.

In Israël bouwt Apple een research en development (r&d)-faciliteit voor processors, aldus de Israëlische website Globes. De nieuwe processors moeten onder andere zorgen voor applicatiebeschikbaarheid op de Apple iPad. Tot nu investeert Apple 2 procent van zijn omzet aan onderzoek en ontwikkeling. Dat is in totaal 2 miljard dollar.

In samenwerking met Computable

Lees meer over:

Onze partners