Apple koopt AuthenTec

Stefan Grommen

30/07/2012 - 09:32

Apple heeft 356 miljoen dollar veil voor het securitybedrijf.

Apple legt 8 dollar per aandeel op tafel, met daarbovenop 20 miljoen dollar voor licenties, patenten en andere intellectuele eigendomsrechten van AuthenTec. Het securitybedrijf draaide vorig jaar een omzet van zo'n 70 miljoen dollar.

De firma - opgericht in 1998 en beursgenoteerd sinds 2007 - is gespecialiseerd in securitysoftware en -chips voor de mobiele markt. Daarnaast bouwt het onder meer aanraakgevoelige sensoren (bijvoorbeeld voor vingerafdrukken) en chips voor nfc (near field communication). Dat doende, heeft het bedrijf een indrukwekkend klantenbestand uitgebouwd, met namen als Alcatel-Lucent, Cisco, Fujitsu, HP, Lenovo, LG, Motorola, Nokia, Orange en Samsung.

Met de overname versterkt Apple de overtuiging van analisten dat de toekomstige Apple-producten ook nfc zullen ondersteunen. Het gerucht gaat dat Apple aan een eigen 'mobiele portefeuille' met bijhorend identificatiesysteem zou werken.

Data News in je nieuwsoverzicht op Facebook

Meer over: , ,

 

Reacties

kenmoo | 31 juli 2012

@janP tsk tsk dat sarcasme in je eerste post ;)

Ongepast?

janP | 31 juli 2012

@hmtk wat dacht je dat Apple bereid zou zijn een standaard op te zetten? Kijk gewoon naar de connector iedereen staop over op de opgelegde standaard micro USB behalve Apple.

Ongepast?

hmtk | 30 juli 2012

Je hebt duidelijk niet gelezen over wat voor security-producten het gaat. Dat Apple aan een eigen mobiele portefeuille werk is zorgwekkend: die markt lijkt al van bij het begin af te gaan versplinteren. Google zijn ding, Apple iets anders, ...

Ongepast?

janP | 30 juli 2012

Raar dat Apple een security bedrijf koopt ze hebben toch nooit problemen met mallware?

Ongepast?

 

Reageer

Nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News dagelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Start-ups maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf u in op Data News Jobs wekelijkse nieuwsbrief

E-mail:
 

Whitepapers

 
 

Wij raden ook aan