Apple krijgt patent op virtual reality-bril

11/12/13 om 16:40 - Bijgewerkt om 16:40

Bron: Datanews

Een patent dat Apple in 2008 heeft aangevraagd, is nu toegekend. Het beschrijft een virtual reality-bril met een projectieschermpje en een toepassing voor spraakherkenning, die verbinding kan maken met een iPhone.

Apple krijgt patent op virtual reality-bril

© Patently Apple

Apple heeft een in 2008 aangevraagd patent voor een virtual reality-bril verworven, ontdekte de site Patently Apple.

De bril heeft volgens de omschrijving een projectiescherm ingebouwd, waardoor het lijkt alsof de 3D-beelden die vlak voor je ogen getoond worden uit een groot scherm komen.

Verder heeft de futuristische bril een oogscanner om gebruikers te herkennen en een toepassing voor spraakbesturing. Ook kan de bril in verbinding gebracht worden met een iPhone.

Het gadget heeft de vorm van een skibril, en leunt wat dat betreft aan bij de Oculus Rift, eveneens een virtual reality-bril die overweg kan met 3D-beelden.

Het valt nog af te wachten of er ook effectief iets zal voortvloeien uit dit patent. De virtuele brilletjes van de (nabije) toekomst, zoals Google Glass, kunnen immers veel meer dan 3D-beelden afspelen.

Apple verwierf zopas ook een patent op gebogen aanraakschermen, die mogelijk verwerkt zullen worden in smartwatches of iPhones.

Onze partners