Apple laat slecht verkopende iPod nog niet links liggen

31/01/14 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Bron: Datanews

De iPod is haast een marginaal Apple-product geworden, afgaande op de meest recente verkoopaantallen. Toch lijkt Apple de muziekdrager nog niet op te geven: in 2014 zou er een nieuw model uitkomen.

Van de iPod werden in het laatste kwartaal van 2013 nog 'slechts' 6 miljoen stuks verkocht, 52 procent minder dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In betere tijden sleet Apple er 23 miljoen in één kwartaal.

Toch geeft de technologiereus de muziekdrager nog niet op: in 2014 zou er een nieuw model op de markt komen. Dat wijst een vacature van het bedrijf voor een 'Product Introduction Operations Program Manager' uit.

De laatste iPod touch dateert van vorig jaar. Dit model had een dunner design dan de voorgaande versies, en beschikte over een schermdiagonaal van 4 inch, een geheugencapaciteit van 16 GB en een A5-chip.

De neergang van de iPod is het gevolg van de populariteit van de iPhone en de iPad, toestellen waar je eveneens muziek op kunt stockeren en beluisteren. Er werd het laatste kwartaal een recordaantal van 51 miljoen iPhones en 26 miljoen iPads verkocht.

Lees meer over:

Onze partners