Apple moet 234 miljoen dollar neertellen voor schending patent

© Reuters

De Amerikaanse technologiegigant Apple moet de universiteit van Wisconsin 234 miljoen dollar (206 miljoen euro) betalen omdat het een patent van de universiteit geschonden heeft. Dat heeft een rechtbankjury beslist.

De zaak had betrekking op een patent uit 1998, over de mogelijkheden om de efficiëntie en de prestaties van processoren te verbeteren. De technologie werd gebruikt in verschillende iPhone- en iPad-modellen van Apple.

“De jury heeft het baanbrekende werk met betrekking tot de processoren erkend dat op onze campus plaatsvond”, reageert de universiteit. Ze sprak nog van een erkenning van het harde werk van universitaire onderzoekers.

Bij Apple wilde men niet reageren op de beslissing van de jury, al blijkt het bedrijf wel van plan in beroep te gaan. Apple argumenteerde tijdens de zaak dat het patent ongeldig was.

Apple zelf heeft verschillende rechtszaken lopen tegen concurrenten die zijn patenten zouden hebben geschonden. Zo loopt er voor het Amerikaanse gerecht een grote zaak tegen de Zuid-Koreaanse groep Samsung, zijn grootste rivaal op de markt van de smartphones en tabletcomputers. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content