Apple mogelijk voor rechter door foutmelding die telefoon plat legt

10/02/16 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:17

Apple begeeft zich op juridisch glad ijs, door de iPhone 6 lam te leggen als een niet-geautoriseerde reparateur de vingerafdruksensor heeft gerepareerd. Het concern heeft inmiddels toegegeven dat dit expres wordt gedaan.

Apple mogelijk voor rechter door foutmelding die telefoon plat legt

© Reuters

De telefoons worden onbruikbaar gemaakt door de nieuwste versie van iOS 9, indien blijkt dat een derde reparaties heeft uitgevoerd aan de home-knop met ingebouwde vingerafdruksensor. De gebruiker merkt dat zijn iPhone 6 de geest heeft gegeven en alleen nog een error 53 weergeeft.

Beveiliging

Volgens Apple is het heel normaal om de telefoon onbruikbaar te maken na een ingreep door een niet-bevoegde reparateur. "In zo'n geval kunnen we namelijk niet meer instaan voor de nauwkeurigheid van de vingerafdruksensor en wordt de veiligheid van de gebruiker aangetast", zegt Apple.

Rechtszaak

Advocatenkantoor PVCA uit Seattle vindt de verklaring van Apple uitermate zwak en gaat op zoek naar mensen die door een error 53 hun iPhone 6 zijn verloren. Als er genoeg mensen worden gevonden wordt het mogelijk om namens hen een zogeheten class action suit aan te spannen, meldt website CNet.

Bron: Automatiseringgids

Lees meer over:

Onze partners