“Apple presenteert op 23 oktober ‘iPad Mini’ en nieuwe MacBook Pro” (update)

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Technologiesite All Things Digital heeft ‘uit goede bron’ vernomen dat Apple de veelbesproken mini-iPad op 23 oktober voorstelt op een event. En volgens een Apple-fansite presenteert het bedrijf diezelfde dag een 13 inch MacBook Pro met een Retina-display.

Technologiesite All Things Digital heeft ‘uit goede bron’ vernomen dat Apple de veelbesproken mini-iPad op 23 oktober voorstelt op een event.

De geruchtenmolen rondom de lancering van Apple’s nieuwste paradepaardje draait al een tijdje op volle toeren. Nu beweert AllThingsD dat het ‘toestelletje’ – met een vermoedelijke schermgrootte van 7.85 inch – op 23 oktober het levenslicht zien.

In dat geval zou Apple concurrent Microsoft de loef afsteken. Het bedrijf rond Steve Ballmer stelt namelijk drie dagen later de langverwachte Surface-tablet voor, die Microsoft eindelijk op de kaart moet zetten in het overbevolkte tabletlandschap.

Al zal Apple met een miniversie van de iPad vooral proberen om Amazon en Google te bekampen. Zij hebben met de Kindle Fire en de Nexus 7 namelijk al apparaten van een soortgelijk formaat (7 inch) op de markt.

Update: Apple-fansite 9to5 Mac heeft van “een betrouwbare bron binnen een Amerikaanse retailer” vernomen dat Apple op 23 oktober eveneens een nieuwe 13 inch MacBook Pro met een Retina-scherm voorstelt. Dit wordt een dunnere en lichtere versie van de 15 inch MacBook Pro die in juni van dit jaar verscheen. Het model zou in twee uitvoeringen beschikbaar komen, die elk een andere processor en een verschillende opslagcapaciteit hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content