Apple verwerft patent op gebogen aanraakschermen

10/12/13 om 16:41 - Bijgewerkt om 16:41

Bron: Datanews

Apple heeft een patent gekregen op gebogen touchscreens, meldt AppleInsider. Dat betekent dat toekomstige iDevices, zoals het langverwachte iWatch-horloge, uitgerust zouden kunnen worden met zulke displays.

Het Amerikaans patentenbureau heeft Apple een patent toegekend op een productiemethode voor gebogen aanraakschermen, schrijft AppleInsider. De iPhone-maker vroeg dit patent al in 2010 aan.

Dankzij deze productiemethode zouden er gebogen schermen ontwikkeld kunnen worden zonder (veel) schade. Een speciale filmlaag moet beschadiging tijdens de verhitting van de schermen namelijk voorkomen.

Volgens de patentomschrijving kan de technologie onder meer verwerkt worden in displays, touchpads en touch-muizen. Hoewel het niet zeker is dat Apple het patent ooit gaat gebruiken voor consumentenproducten, wordt verwacht dat het bedrijf haar langverwachte iWatch en mogelijk ook toekomstige iPhone-modellen zal uitrusten met gebogen schermpjes.

Zulke displays zijn op dit moment al verkrijgbaar op de markt: onder meer de Galaxy Round-smartphone van Samsung en de LG G Flex beschikken hierover.

Onze partners